32. kolo
06.04.2014 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sny Neapole o druhém místě dostaly ránu, prohrála s Parmou

Parma dokázala porazit celek, který v posledním kole zvítězil i nad mistrovským Juventusem. Neapol sice měla častěji míč na svých kopačkách, ale utkání rozhodl jediný gól. A ten vstřelil záložník Marco Parolo.

Neapol ještě před utkáním vyhlašovala útok na druhou pozici a vzhledem k jejímu poslednímu výkonu musím říct, že to nebyly jen plané sliby. Ve vrcholné formě se Partenopei opravdu mohou měřit s kýmkoli. Dnes večer ale vrcholnou formu neměli a prohráli o jedinou branku. Šťastným střelcem se stal záložník Marco Parolo, jehož branka z druhé půle popravila Benítezovy svěřence.

Úvodní minuty naznačovaly vyrovnanou partii, protože po Hamšíkově pokusu se zastřeloval také Jonathan Biabiany. Obě rány ale mířily podstatně mimo tři tyče. Po deseti minutách mohlo hostující publikum na Stadio Ennio Tardini jásat, ale branka Neapole neplatila z důvodů těsného ofsajdu. Partenopei vyrukovali na svého soupeře s aktivním napadáním a Parmě se dlouho nedařilo sbírat míče tak dobře. Její nahrávky byly často narušovány pečlivou snahou hostí o zisk míče, což se domácímu publiku samozřejmě nelíbilo.

Neapol se pokoušela vyvinout tlak na svého soupeře, ale ten byl příliš statický a bezzubý. Možná k tomu hodně pomohla i velmi dobrá obranná fáze Parmy, protože v týmu trenéra Roberta Donadoniho nebránila jen obrana, ale v podstatě celý tým. Ten dnes s kapitánskou páskou na ruce vedl zkušený záložník Marco Marchionni, jehož zkušenosti se staly jedním z klíčů celého utkání. První poločas tedy mnoho fotbalové krásy nepřinesl, ale ten druhý se zdál o mnoho lepší.

Vyběhla do něj totiž úplně jiná Parma. V obraně stále prvotřídní, ale nyní aktivní také vepředu. Po rychlém sprintu beka Molinara se obrana Partenopei nedokázala včas zformovat a po deseti minutách od návratu z kabin kapitulovala. O svou nominaci na světový šampionát bojuje mezi jinými také záložník Marco Parolo, i když konkurence na jeho post není právě záviděníhodná. Každopádně, Parolo dobře naběhl k bráně Pepeho Reiny, využil pasu nahrávajícího Cassaniho a míč trefil z voleje naprosto parádně. Reina byl bez šance na zásah a musel pro míč do sítě.

To Neapol viditelně zneklidnilo, takže jsme se dočkali několika ostřejších zákroků. Hamšíkova rána byla zablokována Acquahem, který vydatně vypomáhal také obranné řadě. Rychlík Schelotto málem využil dalšího přesného pasu od Paletty, ale jeho zakončení postrádalo přesnost. Dvacet mnut před koncem se konečně ozvala také největší hrozba v útoku Neapole - argentinský střelec Gonzalo Higuain, Ten sice dobře mířil na bránu Miranteho, ale čelil jeho výborným reflexům, které mu nedovolily vměstnat míč do brány.

Ani Dries Mertens nevylepšil nelichotivou nulu na účtu Neapole. Obléhání brány Parmy nevedlo k ničemu a nepomohl ani makedonský veterán Goran Pandev. Jeho prezence se na hřišti projevila především vytvářením prostoru pro Lorenza Insigneho a spol. Mladý Ital hodně dbal na to, aby se nohy obránců Parmy brzy unavily. Po zajímavém centru se nevysoký útočník položil do rány a namířil těsně mimo! Ani mladík Duván Zapata nepomohl svému celku, protože krátce před koncem namířil svou hlavičku rovněž mimo. Neapol tedy zaváhala a na Vlky z Říma ztrácí již dvanáct bodů. Ducali se naopak mohou těšit ze současného pátého místa, i když se o něj dělí s milánským Interem. Na minulou prohru ale skvěle zareagovali a sen o pohárech není nereálný.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čakám niečo extrémne...0:0 alebo 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

no a co extremne 2-4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
TheAdy

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele