36. kolo
04.05.2014 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo Verona - Turín FC 0:1

Šesté místo bude i po tomto kole v držení fotbalistů FC Turína. Granata zvítězila na půdě Chieva Verony, pro kterého porážka znamená další komplikaci v boji o záchranu. O vítězství Tora rozhodl vlastní gól Gennara Sarda z druhé poloviny utkání.

Pro oba týmy mělo utkání velkou důležitost. Domácí nemají jistotu záchrany a bod proti dobře hrajícímu Turínu by se jim hodil. Na druhé straně se zase bojuje o historický úspěch postupu do Evropské ligy.

Poprvé zahrozili domácí, jmenovitě Radovanovič, jehož dalekonosný pokus nadělal Padellimu pořádné problémy. Brankář Granaty míč vyrazil na rohový kop, ze kterého už veronští branku neohrozili. Radovanovič byl střelecky při chuti a tak to za chvíli zkusil znovu, tentokrát tak zhruba o deset metrů blíže. Ani ve druhém pokusu ale nebyl úspěšný, neboť mířil těsně vedle tyče. Granata začala více ohrožovat branku až po půlhodině hry a mistama bylo Chievo hodně pod tlakem. Na stadionu Marca Antonia Bentegodi se hrál dobrý fotbal, který se divákům líbil. Chybělo však jediné - góly. Paloschi sice před koncem poločasu vypálil ale jeho prudká rána šla mimo tyče.

Skóre 0:0 se poprvé změnilo až ve druhém poločase v 54. minutě. Cerciho centrovaný balón si do vlastní sítě srazil nešťastník Gennaro Sardo a Turín vedl 1:0. To bylo pro Chievo hodně nepříjemné a to mělo být ještě hůře. V 65. minutě předvedl faul Pellissier a sudí ho "napomenul" žlutou kartou, hned za minutu ale domácí útočník nepovolená pravidla zopakoval a po druhé žluté a tedy červené se pakoval předčasně do sprch.

Turínští se v početní převaze rozhodně nikam nehnali, kontolovali hru a víceméně si drželi nadějný náskok. Pět minut před koncem zápasu mohl definitivně rozhodnout střídající Meggiorini, proti kterému vytáhl fantastický zákrok brankář Agazzi. Výsledek 1:0 se nezměnil ani během nastaveného času, Turín potvrdil skvělou formu a nadále se drží na pozici zaručující Evropskou ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Gerd 2010

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele