32. kolo
06.04.2014 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Catania opět padla

Catania bojovala na domácí půdě velmi udatně a patří jí chvála zejména za první poločas, ale ten druhý již patřil jednoznačně hostům z Turína. Deset minut před koncem po velkém tlaku Slonů vsítil remízový gól Farnerud a pár minut poté poslal hosty do vedení Immobile.

Utrpení Catanie se pomalu chýlí ke konci. Nebude to ale konec pozitivní, protože se zdá, že Sloni budou v příští sezoně bojovat ve druhé lize. Dnes sice dobře začali, ale proti Granatě špatně skončili. Už ve druhé minutě v pozitivním slova smyslu šokoval domácí fanoušky Gonzalo Bergessio, který využil důrazu Jaroslava Plašila a po jeho vybojování míče a nahrávce od Francesca Lodiho v souboji s brankářem Padellim uspěl.

Turín se pokoušel o rychlou odpověď a opět spoléhal především na útočné duo v podání Alessia Cerciho a Cira Immobileho. Spolupráce těchto dvou hráčů ale úspěch neslavila. Jeden pas střídal druhý a oba celky se snažily dojít výhry. Po ráně El Kaddouriho hlediště zašumělo, Cercimu v rozhodující chvíli odskočil balon. Věhlasná standardní situace byla často doménou Francesca Lodiho, ale dnes mu nebylo přáno - jeho rána skončila mimo třemi tyčemi.

Hosté si svou velkou chvíli nechali až na samotný závěr první půle. Cerci sklepl míč v pokutovém území na nabíhajícího Řeka Tachtsidise, který ale v obrovské šanci neuvěřitelně zaspal a minul téměř odkrytou bránu! V prvním poločase se na straně každého týmu dostavila zranění, která donutila oba trenéra k neočekávanému střídání. Po Kurtićovi se zranil také Peruzzi, takže na hřiště se dostali Farnerud a Biraghi.

Catania se v průběhu druhého dějství ze hřiště zcela vytratila, za což mohla především zvýšená aktivita na straně Turína. Deset minut po změně stran sek centru dostal obránce Darmian, který našel nabíhajícího útočníka Cira Immobileho. Toho ale ustrážil brankář Andujar. O vyrovnávací branku se pokoušel také Kamil Glik, který z voleje trefil jen brankáře Andujara. Tlak Turína stoupal a hráčům Catanie začalo být horko. Patnáct minut před koncem jim bylo ještě hůř, když se do šance dostal Riccardo Meggiorini a proměnil ji! Sudí ale zklamal nadšené hostující fanoušky, když viděl ofsajd.

Jen o dvě minuty později se již ale mohli radovat znovu a tentokrát již regulérně. El Kaddouri našel skvělou nahrávkou za obranu nabíhajícího Farneruda a střídající hráč srovnal. A nebylo to všechno, protože o čtyři minuty později se prosadil ještě Ciro Immobile. Ten se k míči dostal po hlavičce Kamila Glika a střelou k tyči dokonal obrat! Catania může nadále o zachování prvoligové příslušnosti jen snít, Turín spasil střelec Ciro Immobile.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele