20. kolo
13.01.2013 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Udinese Calcio - ACF Fiorentina 3:1

Pro Udinese se nevyvíjelo utkání s Fiorentinou příliš dobře. Ve 20. minutě si vstřelil vlastní gól Brkič a Udinese muselo dohánět ztrátu. Naštěstí v řadách domácí nastupuje Antonio Di Natale, jeho dvě branky společně s trefou Muriela znamenaly obrat skóre a vítězství 3:1.

Fiorentina potřebovala získat body aby si upevnila pozici na pohárových pozících, kde je značná konkurence, a podle toho také vypadal úvod utkání. Viola byla aktivnější, ale vzadu si musela dát pozor na ostrostřelce Di Nataleho. V sedmé minutě vyslal kapitán domácích do šance Muriela a z celé situace nakonec byl jen rohový kop. Na stadionu Friuli se poprvé změnilo skóre ve 20. minutě a všemu předcházela neproměněná šance Aquilaniho. Fiorentina ale u tlaku zůstala a po Rodriguézovo hlavičce si srazil míč do vlastní sítě brankář Brkič - 1:0 pro Fiorentinu.

Viola byla aktivní i v závěru první půle, kdy mohla několikrát navýšit vedení. Rána Jovetiče zůstala zablokovaná a po střetu Ljajiče s Brkičem musel brankář Udine odstoupit ze hřiště. V brance jej nahradil Padelli a hned si mohl oddychnout, když Cuadrado minul jeho branku. Už už se zdálo, že Fiorentina půjde do šaten za stavu 1:0, když v tom byl ve vápně faulován Domizzi a sudí nařídil pokutový kop. Ten v pohodě promněnil Di Natale a bylo to 1:1.

Po změně stran se hosté snažili vrátit vedení na svojí stranu, po pohledné akci Valera s Jovetičem zakončil prvně jmenovaný, jenže rána byla zablokována. Fiorentina měla i další šance, jenže je neproměnila a byla za to potrestána. Další přesný zásah přidal Antonio Di Natale a Udinese vedlo 2:1. A uběhla sotva minuta, Viola v defenzívě opět zaváhala a Muriel zvýšil na 3:1. Dvě slepené branky hostujícím týmem výrazně otřásly. Svěřenci trenéra Montelly se snažili do konce zápasu vstřelit kontaktní branku a ještě se zkusit poprat o body, ale to se nepovedlo. Udine těžilo z efektivity, Fiorentinu doma porazilo 3:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1.........

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele