27. kolo
09.03.2012 20:45 CET
6 : 3
(3:1)

Reportáž

SSC Neapol - Cagliari Calcio 6:3

Úchvatná přestřelka s vítězným koncem pro Neapol. To bylo k vidění na San Nicola pod Vesuvem. Neapolští Azzurri vyhráli 6:3 a učinili další krok v cestě za Ligou mistrů. Pro Cagliari to byl nešťastný zápas, hořký hattrick vsítil Larrivey.

Neapol vstoupila do zápasu impozantně a poměrně brzy se ujala vedení. Hamšík obešel protihráče a dalekonosnou přízemní ranou přesně k tyči překonal brankáře Agazziho - 1:0 pro Neapol. Za dalších devět minut už domácí vedli o dvě branky. Dlouhý Lavezziho centr doplachtil až na zadní tyč na volného kapitána Cannavara a od něho skončil míč v síti - 2:0 pro Neapol. Pro Cagliari to byla studená sprcha, která však měla za dalších jedenáct minut pokračování. Lavezziho přihrávku před Agazziho zasáhl stoper Astori tak nešikovně, že míč skončil v brance. Vlastní gól Sardiňanů už znamenal trojnásobné vedení Neapole.

Pro další vývoj utkání bylo zajímavé, že Cagliari ještě do poločasu snížilo. Conti zakroutil míč do vápna na Larriveye, který ve vzduchu hlavou přesně zakončil - 3:1. Tímto výsledkem skončila první půle, ale diváci se měli dočkat ještě dalších pěti branek.

V 56. minutě domácí zahrávali pokutový kop. Šance se chopil Lavezzi a přesným zásahem zvýšil už na 4:1. Dvacet minut před koncem zápasu viděli diváci na San Nicola další branku v podání domácích. Od Cavaniho převzal míč Gargano a přesnou střelou k tyči nedal Agazzimu žádnou naději na úspěch. Neapol už vedla hrozivým výsledkem 5:1.

Sympatické bylo, že ani za tohoto stavu se hosté nevzdávali. Po centru Ibarrba se podruhé v zápase trefil hlavou Larrivey a bylo to 5:2. Všem bylo jasné, že výsledek už je dávno rozhodnutý, že ale ještě padnou další dvě branky, to nikdo asi nepředvídal. Nícméně v 86. minutě předvedl pěknou práci s balónem Goran Panděv, ten navíc hezkou přihrávkou vyslal do tutovky Maggia a šestá branka Napolitánů byla na světě - 6:2. I na tento gól našli Sardiňané odpověď. Ve druhé minutě nastavení zkompletoval hattrick Larrivey a dal konečnou podobu výsledku 6:3.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele