8. kolo
23.10.2011 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Parma FC - Atalanta BC 1:2

Atalanta pokračuje ve skvělých výkonec a aktuálně je druhým nejlepším týmem Itálie, tedy co se týče dosavadních výsledků. Nerazzurri dnes vyhráli i na Parmě a nebýt bodového odečtu, byli by na druhém místě. Obě branky Bergama vstřelil Maxi Moralez, za Parmu už jen snižoval Valdes.

Parma dnes neměla šťastný den. První nepříjemnost přišla už v osmé minutě, kdy odkulhal ze hřiště se svalovými problémy střelec Floccari. Mimochodem někdejší útočník Atalanty. Parmu brzké střídaní neodradilo od útočení a Bergamo si mohlo oddychnout po nebezpečné, leč nepřesné hlavičce Germana Denise. Velkou hrozbu znamenal také Giovinco, ani jeho střelecký pokus se nesetkal s přesností.

Jeden z nejdůležitějších okamžiků celého zápasu se udál ve 40. minutě prvního poločasu. Morrone vyslal z první parádní ránu a Andrea Consigli v brance Atalanty předvedl čarovný zákrok. Kdyby Consigli nepředvedl takový zákrok, šla by Parma do vedení a bůh ví, jak by se vyvíjelo utkání potom.

Po změně stran se totiž dostali do vedení hosté. Předcházel tomu klasický protiútok. Parma rozehrávala rohový kop, avšak Schelotto pláchl a před Mirantem naservíroval přesnou přihrávku Maximu Moralezovi - 0:1. Netrvalo to dlouho a Parma inkasovala znovu, hned za tři minuty se podruhé mezi střelce zapsal Maxi Moralez. Argentinský forvard se i v tomto případě trefil z bezprostřední blízkosti - 0:2.

Ducali zbraně nesložili, naopak k obratu zavelel povedenou akcí Giovinco, jenomže zakončující Biabiany stál v ofsajdu. Jedenáct minut před koncem přišlo snížení a výrazné zdramatizování zápasu. Giovinco přihrál Gobbimu, jenž si ještě vyměnil míč s Valdesem a poslední jmenovaný překonal Consigliho - 1:2. Nakonec mohlo být i vyrovnáno, Alessandro Lucarelli se dožadoval pokutového kopu, ale místo toho mu za protesty udělil rozhodčí žlutou kartu. Parma tedy prohrála před domácím publikem s Atalantou 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele