5. kolo
25.09.2011 12:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Chievo obralo o všechny body také Janov

Na Bentegodi prostě nebude Janov jezdit rád. Ani dnes mu zápas v Chievu nevyšel, ačkoliv ho měl dobře rozehraný. Vše se zlomilo s červenou kartou pro Dainelliho, po které nakonec domácí dokázali skóre otočit a po Neapoli poráží další vedoucí tým tabulky.

Grifové jeli na Bentegodi s vědomím, že pokud vyhrají, udrží se v čele Serie A. To je nyní po prohře 2:1 pasé. Sestava hostů byla bez překvapení, Chievo rovnou do základu nasadilo uzdraveného Pellissiera.

V prvním poločase sice branka nepadla, ale například v 16. minutě od toho nebylo daleko. Cruzadův volej muselo zastavovat až břevno. Nepříjemná zpráva potkala po půlhodině hry Janov. Při ofenzivní akci se zranil Caracciolo a musel střídat. Na hřiště vyběhl Pratto.

Během toho mělo Chievo ještě větší příležitost než předtím Cruzado. Pellissier vyslal za obranu Lucu Rigoniho, jenže ten šancí pohrdl a napálil míč přímo do Freye. Chvilku před poločasem hrozili také Grifové, Prattův pokus ale zastavil Sorrentino.

Skóre se měnilo až po změně stran, a to hned. Jorquera poslal skvělou kolmici na Palacia, jenž potvrdil letošní skvělou formu a poslal Janov do vedení. Po necelé hodince ale situaci Janovu zkomplikoval Dainelli. Ve vápně totiž, očividně nechtěně, fauloval Pellissiera a nejen, že Chievo kopalo penaltu, ale hostující stoper také dostal červenou kartu.

Pellissier ovšem pokutový kop výrazně odflákl a jeho střelu z kroku vyrazil Frey. Kvůli vyloučení pak musel být obětován Palacio, místo něhož přišel stoper Granqvist. Pellissier ale nakonec zaváhání napravil v 74. minutě, kdy ho soupeř nedokázal pokrýt při rohovém kopu a domácí kapitán skvělou hlavičkou vyrovnal.

Chievo vědělo, že bude mít v závěru navrch, oslabený Janov se jen bránil. Už to vypadalo, že vše vyvrcholí v remízový konec, ale to by na hřišti nesměl být Davide Moscardelli. Stejně jako proti Neapoli ho Di Carlo poslal na hřiště až ve druhém poločase a stejně jako proti Neapoli se mu tento tah vyplatil. Půl minuty před vypršením nastaveného času si totiž Moscardelli naběhl na centr Sarda a další špatné bránění Janovanů mu umožnilo strhnout vítězství na stranu Chieva.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele