1. kolo
21.12.2011 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Řím zvládl po Neapoli také Bolognu, vstřelil jí dvě branky

Řím ukončil podzim mnohem lépe, než by kdo čekal. Po špatném začátku se mu podařilo vzepřít se kurzům proti Juventusu, šokoval výhrou v Neapoli a dnes si přiváží tak trochu povinné vítězství z duelu proti Bologně.

Střelcem prvního gólu je Brazilec Rodrigo Taddei, který po patnácti minutách poslal AS do vedení. To poté znásobil po několika zahozených šancí krásnou střelou Daniel Pablo Osvaldo. Bologna dohrávala zápas v deseti, vyločen byl Portanova. Po posledním podzimním zápase je AS sedmé, Bologna ale sedmnáctá a bude bojovat o přežití. Zatím se vznáší pouhé tři body nad sestupem.

AS hrálo velmi sympaticky, předvádělo krátké a inteligentní kombinace, především díky Tottimu s Pjaničem se bylo na co dívat. Už po pěti minutách mohli jít ‚Giallorossi‘ do vedení, v šanci se objevil Fabio Simplicio, čerpající z nenadálé důvěry Luise Enriqueho a míč nahrál na kapitána Tottiho. Gillet byl ale na místě.

Na opačné straně barikády se snažil o skórování Alessandro Diamanti, ale Stekelenburg má v posledních týdnech skvělou fazonu a za svá záda nepustil míč ani dnes večer. Tottiho přímý kop nakonec skončil u kopaček Taddeie a Brazilec skákavou střelou z halfvoleje překonal Gilleta v bráně Bologně. V další šanci se ocitl Osvaldo, ale tentokrát po chybě domácí obrany nezamířil přesně.

Vše si vynahradil o pár minut později, ještě před poločasem zvýšil krásnou a přesnou střelou do rohu na 2:0 pro Řím. Erik Lamela mohl následně přidat třetí branku, ale po kombinaci s Pjaničem jej Gillet vychytal. Na druhé straně se musel Maarten Stekelenburg vytáhnout proti střele Koného.

Další velkou příležitost měl také Alessandro Diamanti, jehož střelu z míst pokutového kopu ale holandský reprezentační brankář skvěle vyboxoval. Poté přišla definitivní rána pod žebra Bologně, Daniele Portanova uviděl druhou žlutou kartu a byl vyloučen. AS už si vývoj zápasu pohlídalo a je sedmé.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Totti,Bojan FORZA GRANDE ROMA

Reagovat
goodbay

Reagovat
smazaný uživatel

měl by tam už dát Kjaera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že mě AS v minulém kole hodně překvapil. Ne že by hrál super fotbal, ale každá jejich šance smrděla golem. Otázkou je, zda tento výkon dokážou zopakovat. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle AS zvladnou souhlasim s 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

předpokládám opak ... 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to si vychytal ten vysledok

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele