13. kolo
21.11.2010 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Bologna FC 4:1

Marek Hamšík vystoupil ze stínu Lavezziho s Cavanim a v dnešním duelu dotáhl Neapol k jasné výhře nad Bolognou. Ze čtyř gólů dal dva, před ním se trefil Maggio a po něm Cavani, za hosty korigoval Meggiorini. Partenopei tak udrželi třetí příčku.

Bologna do zápasu vstupovala v nepříliš dobrém rozpoložení. Ať už kvůli tabulkovému postavení nebo výplatám, který klub hráčům dluží a může kvůli tomu přijít o tři body. Když pak ve druhé minutě Maggio otevíral skóre, nemohlo to být s hosty horší. Lavezziho rohový kop se dostal právě k Lavezzimu a ten hlavičkou poslal Azzurri do vedení. Kuriózní na jeho brance je to, že se trefil už ve třetím domácím zápase s Bolognou v řadě.

Aby ale všechno nehrálo jen pro Neapol, musel hřiště ve 23. minutě opustit Paolo Cannavaro. Domácí kapitán se sice snažil rozběhat svalové zranění, ale nešlo to a na hřiště musel Cribari. Aktivní Lavezzi se pak snažil dvakrát přelstít gólmana Viviana, ale neuspěl. Po více než půlhodině hry to mělo být už 2:0. Matteo Rubin chtěl hrudí sklepnout míč Vivianovi, jenže si vůbec neuvědomil, že vedle něj stojí ještě Cavani, ale ten gólmana překonat nedokázal. Vzápětí mohl Viviano vše pokazit, když na deštivém terénu poslal míč na Cavaniho, ale na následující zakončení Lavezziho stihl zareagovat.

Neapol nakonec podruhé udeřila ve 37. minutě. Cavani obešel Britose, poslal zpětnou přihrávku na Hamšíka, jeho střelu ještě tečoval Britos a míč se pak dostal přes bezmocného Viviana.

Do druhé půle vyslali Rossoblu Meggioriniho a Siligardiho, jenže už za dvě minuty prohrávali o tři branky. Cavani svou střelou vybojoval roh. Po něm dostali míč k Hamšíkovi Campagnaro s Pazienzou a slovenský záložník doklepával. Na 4:0 mohl opět zvýšit Cavani, ale skvělý zákrok Viviana byl proti. Pak se opět předvedl Ezequiel Lavezzi. Nejprve jeho volej olízl brankovou konstrukci, pak po spolupráci se Sosou trefil boční síť.

V 68. minutě sice snižoval chytrou hlavičkou, která od země přeskočila De Sanctise, Meggiorini, ale to byla pro Bolognu slabá útěcha. Navíc když jen o šest minut později na konečných 4:1 upravil Cavani.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
cresposuper

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

Marecchiarro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele