8. kolo
18.10.2009 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

SSC Neapol - Bologna FC 2:1

Walter Mazzarri zažil na lavičce Neapoli vítěznou premiéru, ovšem bylo to hodně o "prsa". Domácí totiž prohrávali po brance Adailtona 1:0 a konečný obrat se uskutečnil až v nastaveném čase. Hrdinou zápasu se stal Maggio, jehož branka byla ta rozhodující.

Neapol začala pod novým trenérem špatně, tedy přesněji řečeno, dostala poměrně rychlý gól. Adailton totiž prokázal excelentní kopací techniku a z přímého kopu poslal hostující celek do vedení - 1:0 pro Bolognu. Neapol mohla odpovědět stejnou mincí, Lavezzi rovněž prokázal skvělou kopací techniku, nicméně od inkasované branky zachránil hosty brankář Viviano. Argentinský útočník Lavezzi se branky dočkal, jenomže v okamžiku přihrávky stál v ofsajdu a branka nebyla právem uznána. Bologna se po té vedoucí brance ocitla pod velkým tlakem a činit se musel především brankář Viviano. Ten zasáhl proti střele Continiho a rovněž vytáhl na roh i hlavičku Paola Cannavara. Bologna udržela do poločasu vedení 1:0 a tento stav dlouho platil i v průběhu druhého poločasu.

Neapol se totiž dostávala do zakončení hůře, než v předešlé pětačtyřicetiminutovce. V 72. minutě domácí obrana neodkopla míč do bezpečí a zásluhou domácí bojovnosti se dostal k zakončení Fabio Quagliarella a vyrovnal na 1:1. Domácí Naples vyrovnávací branka hodně nabudila a svěřenci trenéra Mazzarriho chtěli utkání ještě zvrátit. Mohlo to být ale naopak, obraně domácích uprchl Di Vaio a brankář De Sanctis domácí hodně podržel. Obdobně skončila i šance Lavezziho, a vše vypadalo na konečnou dělbu bodů. Jenomže v nastaveném čase rozehráli Neapolští volný přímý kop, který Quaqliarella vrátil do pokutového území, kde stál Maggio - 2:1 pro Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele