19. kolo
18.01.2009 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Turín FC - AS Řím 0:1

Úžasné nůžky Julia Baptisty v nastaveném čase druhého poločasu zařídily fotbalistům AS Řím tři body z Turína. Giallorossi tak stahují náskoky svých rivalů, neboť některé týmy z popředí tabulky ztrácely body. FC Turín zůstává v sestupových vodách.

Domácí začali velmi dobře, když v úvodních minutách musel Arthur s vypětím sil odvracet Samuelovu ránu. Hosté odpověděli z rohového kopu, ale Julio Baptista nedokázal propálit masu těl před sebou. V 16. minutě přišla první velká šance hostí. Philippe Mexes se dostal dvakrát do zakončení po rohovém kopu, ale pokaždé jej skvěle vychytal Matteo Sereni. Sereni se dále rozhodně nenudil. Chvíli poté musel vyběhnout proti Juliu Baptistovi a skvěle mu sebral míč z nohou.

Domácí málem darovali Římu branku. Jérémy Menez centroval a obránce Di Loreto skoro skóroval do vlastní sítě. Julio Baptista pokračoval v dělání vichřice v obraně domácích. Tentokráte vyběhnuvšího Sereniho překonal, ale z úhlu nedokázal zakončit přesně. Řím si vypracoval tlak. Nejprve Daniele De Rossi jen těsně minul branku svou dělovkou z blízké vzdálenosti, poté Matteo Sereni sebral míč přímo Pizzarovi z nohou.

Po změně stran opět úřadoval Matteo Sereni, který svými zákroky držel Turínu naději. Jérémy Menez vypracoval šanci pro Rodriga Taddeie a brankář domácích skvěle vychytal nohou Brazilcovu nízkou střelu. Poté opět zblízka zahrozil hlavou kapitán De Rossi, když si naběhl na centr Pizzara. S blížícím se koncem utkání však mohli domácí zasadit Římu smrtící ránu. Sólo Alessandra Rossiny však skončilo na boční síti Arthurovy branky.

Giallorossi si za předváděnou hru zasloužili vstřelit branku. A pán Bůh byl doma. Až ve druhé minutě nastaveného času přišla neuvěřitelná akce Říma. Julio Baptista si zády k brance zpracoval hrudí Mexesův centr a následně efektními nůžkami překonal zaskočeného Sereniho. Simone Barone neunesl inkasování branky a šel rozpáleně protestovat k sudímu kvůli nebezpečné hře. Pan Rocchi byl nemilosrdný a Baronemu ukázal po druhé žluté také červenou kartu.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1.2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

forza roma, stylovej gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele