13. kolo
23.11.2008 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Cagliari Calcio 2:2

Neapol ztratila na domácí půdě stoprocentní bilanci, když v dramatickém závěru nakonec přišla o těsné vedení. Bod za remízu Cagliari vystřelil v páté minutě nastaveného času Daniele Conti.

Velice zajímavou příchuť mělo utkání pro trenéra Neapole Edyho Reju, jenž si odbyl svůj 100. zápas v Serii A v pozici trenéra. Navíc svůj tým vedl proti celku, kde v roce 2004 s trenérskou kariérou začínal.

Domácí, kteří se chtěli oklepat z poslední překvapivé prohry s Atalantou, začali utkání výborně a už po devíti minutách díky Marku Hamšíkovi vedli 1:0. Ke slovenskému reprezentantovi propadl míč, na který nedosáhli jak Denis, tak Lavezzi a Hamšík již poté přesnou ranou otevřel skóre.

Další akci Neapole táhly dvě její největší hvězdy - Marek Hamšík s Ezequielem Lavezzim. Oba fotbalisté si rychle vyměnili několik přihrávek, z nichž nakonec pálil argentinský útočník, ale brankář Marchetti předvedl skvělý zákrok. Na druhé straně měl slibnou možnost ke srovnání Nelson Jeda, jenomže hlavičkou minul branku.

Krátce po přestávce se málem ve velké šanci ocitl Denis, ale na rychle rozehraný volný přímý kop o kousek nedosáhl. Do dalších dvou šancí se poté dostal Maggio, ale obě možnosti zahodil a Cagliari trestalo. Vše začalo střelou Roberta Acquafrescy, který díky brankáři Iezzovi vybojoval roh. Z následné standardní situace předvedl opět skvělý zákrok domácí gólman, jenomže jeho spoluhráči mu příliš nepomohli, a tak do odkryté branky dorážel Diego Lopez.

Minuty pak rychle ubíhaly a vypadalo to, že Neapol před domácím publikem poprvé ztratí body. Jenomže vše vzal do svých rukou Lavezzi a v 84. minutě parádním trestným kopem poslal domácí do vedení. Brankář Marchetti s tím nemohl nic dělat.

Přestože soupeři příliš času nezbývalo, Cagliari se nevzdalo a chtělo vyrovnat. Lazzari byl blízko, ale trefil pouze brankovou konstrukci. Neapol mohla vstřelit uklidňující branku, jenomže Lavezzi byl v ofsajdu. Přitom Russottův centr pravděpodobně směřoval do branky. Nakonec se toto zaváhání ukázalo jako klíčové, jelikož v páté minutě nastavení se do pokutového území rozběhl Jeda a skrze tři obránce přihrál Contimu, jenž jednoduše doklepl do branky a stanovil konečný výsledek utkání na 2:2.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Diváci: 39,000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele