32. kolo
18.04.2009 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov CFC - SS Lazio 0:1

FC Janov si zkomplikoval účast v předkole Ligy mistrů, když v dnešním utkání nestačil na Lazio Řím. Výhru Biancocelesti zařídil po hodině hry jedinou trefou utkání Mauro Zarate. Janov může být v tabulce přeskočen Fiorentinou.

Utkání začalo hodně divoce, už po 120 sekundách hry, měl na hlavičce úvodní gól Giuseppe Biava, jenomže Fernando Muslera v brance Lazia vytáhl pohotový zákrok. O chvíli později mohl zakončovat Motta a po něm střela Raffaela Palladina v brance neskončila. Janov byl v úvodu lepší ale Lazio se pomalu dostávalo do tempa.

První velkou příležitost Biancocelesti zařídila dvojice Ledesma - Panděv. První jmenovaný vymýšlel, druhý zakončil, pohlednou akci zmařil brankář Rubinho. Další nebezpečnou střelu na branku Janova vyslal obránce Kolarov, ale nepřesně. Na druhé straně zase musel Muslera likvidovat pohotový volej Domenica Criscita. Ve 37. minutě postupoval sám na brankáře Goran Panděv, makedonský útočník přelstil ofsajdovou past, jenomže Rubinho mu míč z nohou sebral a bylo po akci.

Pět minut před koncem prvního poločasu postihla Lazio velká smůla, zranil se Goran Panděv a musel být vystřídán. Na jeho místo přišel Tommaso Rocchi. Ve 42. minutě měli Janovští velkou příležitost na skórování. Giuseppe Sculli zahrál dlouhý aut do pokutového území, míč proletěl kolem Muslery, který následně nebezpečí zažehnal.

Po změně stran muselo Lazio znovu střídat. Při rohovém kopu se zranil Mobido Diakhite a do hry musel Siviglia. V 57. minutě přežili hosté další velkou šanci Janova. Sculli se objevil před brankou Muslery úplně sám a až skvělý zásah Kolarova neznamenal vedení domácích. Nevyužitou šanci Lazio vzápětí potrestalo. Klasický protiútok zakončil povedenou střelou do rohu branky Mauro Zarate - 1:0 pro Lazio.

Inkasovaná branka znamenala pro domácí obrovský šok, ze kterého už se FC Janov nevzpamatoval. Biancocelesti měli ještě několik dobrých příležitostí skóre navýšit, jenomže brankář Rubinho nebo obrana další pohromu zažehnali. Nezažehnali ovšem konečnou porážku 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Goooooran

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

no to bylo po repre řečí že rozehnal v italii vůbec nehraje a ted hraje a lazio vyhrava s tymy ze špičky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele