22. kolo
01.02.2009 15:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Turín FC 1:1

Fotbalisté Interu Milán opět zaváhali a díky domácí remíze 1:1 se sestupem ohroženým Turínem plně nevyužili zaváhání Juventusu. Nerazzurri byli po celý zápas lepším celkem, ale když se po změně stran trefil Rolando Bianchi, tak už se zmohli pouze na vyrovnání. To měl na svědomí obránce Burdisso.

V prvním poločase měl sice výraznější převahu domácí Inter Milán, ale chybělo brankové vyjádření. Poprvé vyzkoušel pozornost Mattea Sereniho střelou doprostřed branky Zlatan Ibrahimovič a první vyloženě brankovou příležitost si domácí vypracovali až ve 35. minutě. Zahrávaný rohový kop se snesl na hlavu Cruze a ten hlavou zamířil přesně k tyči, jenomže Sereni směr vystihl a skvělým zákrokem míč z branky vyškrábl. Ihned po následujícím rohu hlavičkoval pro změnu obránce Burdisso, naštěstí pro hosty byl zablokován. V závěru prvního poločasu utekl turínské obraně Zlatan Ibrahimovič, toho s vypětím všech sil ubránil Hernan Dellafiore. FC Turín si nevypracoval žádnou větší šanci, a tak bylo překvapením, že se šlo do šaten za stavu 0:0.

Po změně stran doslova zmrazil San Siro útočník Rolando Bianchi. Ve 47. minutě poslal Ignazio Abate krásný oblouček do pokutového území Interu, tam stál nikým nehlídaný Rolando Bianchi a hlavou poslal míč přesně pod břevno Césarovy branky - 1:0 pro FC Turín. Tlak Interu se po inkasované brance začal stupňovat. V 52. minutě vytáhl po hlavičce Ibrahimoviče další perfektní zákrok brankář hostů Sereni. O pět minut později zahrál v pokutovém území obránce Turína rukou, ale rozhodčí penaltu neodpískal. To domácí nemuselo příliš mrzet, protože z následujícího rohového kopu srovnal hlavou Nicola Burdisso - 1:1. Vrátit vedení na stranu Turína mohl po pohledné akci Aimo Diana, jenomže v koncovce nezamířil přesně. Střelecky přesný nebyl ani Maicon, ovšem v jeho případě scházely milimetry. Do třetice všeho dobrého a zlého namířil svůj tvrdý pokus Ibrahimovič vedle.

Deset minut před koncem utkání přikoval Inter svého soupeře k brance, po několika odvrácených balónech mohl zakončit Hernan Crespo a Quaresma, Matteo Sereni se opět vytáhl. V 85. minutě Sereni neudržel hlavičku Crespa a vykopávat od prázdné branky musel až jeden z obránců. Turín výsledek udržel a připsal si velice cenný bod v boji o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavej s čím vyrukuje na slabý Turín ten váš stratég kouzelnej,Interu pomůže když se nechá zase vyloučit chudáček,už neví,jak na sebe upozornit

Reagovat
smazaný uživatel

k takim "inteligentom" sa vyjadrovat radsej ani nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasná 1, zbytečné se dál vyjadřovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Nerazzurri!

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

no jo 4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele