25. kolo
21.02.2009 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Città di Palermo - Juventus FC 0:2

Juventus zaznamenal důležité vítězství, když porazil Palermo. Branky stříleli Momo Sissoko a navrátilec David Trezeguet. Na vedoucí Inter ale Stará Dáma stále ztrácí devět bodů.

Palermo vyhrálo poslední dvě vzájemné utkání a i dnes do zápasu doslova vlétlo. Skvělý zákrok musel v prvních minutách vytáhnout proti střele Fabrizia Miccoliho brankář Buffon. Dorážející Cavani následně zklamal. Vzápětí se další dělovkou blýskl opět Miccoli, po níž zazvonilo břevno. Další zákrok si Buffon připsal proti střele Simplicia. Juventus se z úvodního drtivého tlaku vymanilo po šesti minutách, kdy gólmana Ameliu prověřil Trezeguet.

Po dalších několika pokusech hostí se měnilo skóre ve 27. minutě. Juventus předvedl klasický protiútok, na jehož konci byl po dobré individuální akci Momo Sissoko, který nekompromisní ranou pod břevno poslal Starou Dámu do vedení. Šance poté přicházely na obou stranách, ale míče končili buď v náručích brankářů nebo v zámezí. Největší šanci na vyrovnání měl Cavani, jenž sice překonal Buffona, ale míč nakonec skončil pár centimetrů vedle tyče.

Po přestávce se penalty dožadoval Miccoli, ale nebyl vyslyšen. Proti bývalému hráči Juve Antoniu Nocerinovi se musel vytáhnout opět brankář Buffon. Druhý poločas jasně ovládlo Palermo, ale branka stále nepřicházela. Balzarettiho střelu zablokoval Grygera a Miccoliho pokus vyrazil Buffon. Na hřiště se na závěrečnou dvacetiminutovku podíval Brazilec Amauri, jenž se v hostujícím dresu postavil proti svým bývalým spoluhráčům a nakonec mohl vstřelil i branku, ale jeho volej zlikvidoval Amelia. Juventus si nakonec pojistil vítězství v 79. minutě, když Trezeguetovu střelu tečoval Kjaera a Amelia již neměl šanci.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele