19. kolo
18.01.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 2:1

Hodně zajímavé utkání se odehrálo na Stadio Bentegodi. Domácí nováček Chievo vstupoval do zápasu proti Neapoli jako jasný outsider, ale nakonec favorita šokoval vítězstvím 2:1. Vedle branek mohli diváci vidět dvě červené karty a tři neuznané góly.

Neapol mohla v případě výhry snížit náskok Interu, jenž v souběžně hraném zápase prohrál. Místo toho ale Neapol potvrdila nepřesvědčivou venkovní bilanci, prohrála v Chievu, kde místní tým vyhrál naposledy v prvním kole, a klesla na páté místo.

Chievo se radovalo už po sedmi minutách, kdy povedenou kombinaci zakončil hlavičkující Mario Yepes, jenomže radost vzápětí opadla, když postranní sudí měl zdvižený praporek pro ofsajdové postavení. To však bylo skutečně milimetrové. Ve 13. minutě zapadl míč za záda Gianella znovu, ale tentokrát stál Sergio Pellissier ve více než metrovém ofsajdu. Po půlhodině hry se dožadoval penalty po středu s Maggiem a Continim Mauro Esposito, ale tehdy ještě nebyl vyslyšen. Za pár minut už ale sudí Farina na značku pokutového kopu ukázal, když Contini fauloval Pinziho. K exekuci se postavil Marcolini a bezpečně proměnil.

Neapol se probrala až po poločase. Lavezzi sice nejprve ztroskotal na brankáři Sorrentinovi, ale po dalším průniku mezi několika obránci už nedal šanci ani jemu a vyrovnal. O tři minuty později, v 56. minutě, však přišel pro Partenopei šok. Pinzi faulova Lavezzi, ale rozhodčí trestný kop nenařídil, což rozčílilo Marka Hamšíka, jenž za protesty okamžitě inkasoval červenou kartu. Za dalších pár minut byl vystřídán neviditelný German Denis, kterému se to také příliš nelíbilo a naštvaně zahodil rukavice. Další branka pak nebyla uznána Chievu, ale i tentokrát se jednalo o jasný ofsajd.

Azzurri se mohli i v deseti ujmout vedení, ale Zalayetův pokus vytáhl brankář Sorrentino. Dvacet minut před koncem uviděl červenou kartu po druhé žluté také domácí Morero a počet mužů na obou stranách se vyrovnal. O chvilku později byli Flying Donkeys odměněni další penaltou, ačkoliv Bentivoglia se Rinaudo pravděpodobně nedotkl. I svou druhou penaltu zápasu proměnil Marcolini a poslal Chievo do šokujícího vedení. O to mohli domácí přijít v nastaveném čase, ale Lavezzi trefil pouze břevno a všechny body tak zůstávají ve Veroně.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele