29. kolo
19.03.2008 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Parma - Citta di Palermo 2:1

Parma i přes nepřízní vývoj utkání dokázala zvítězit a připsat si tak velice důležité tři body v boji o záchranu. Naopak Palermu se vzdalují pohárové příčky a šňůra bez vítězství se prohloubila již na čtyři utkání.

Parma před utkání potřebovala nutně bodovat. Situace v tabulce je totiž kritická a pro kdysi slavný klub by byl sestup velkou potupou. Palermo pomýšlí na Pohár UEFA, jenže v současné formě si o něm může nechat zdát. V případě výhry by se mu pohárové příčky zase o něco přiblížily.

Domácí vstoupili do utkání špatně. Už po necelé půlhodině hry musel kvůli druhé žluté kartě předčasně do sprch McDonald Mariga. Palermu se tedy od 27. minuty naskytla možnost přesilové hry. Jenže šance Boška Jankoviče a útočníka Amauriho zůstaly nevyužity. Parma mohla jít do vedení, ale Corradiho střelu zlikvidoval brankář Alberto Fontana. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu a s početní výhodou v poli u hostujícího mužstva.

Ve druhém poločase se dostali svěřenci trenéra Hectora Cúpera do vedení, když v 52. minutě otevřel skóre utkání hlavou Igor Budan. Domácí tak vedli, ale radovali se jen čtvrt hodiny, poté totiž vyrovnal po spolupráci s Fabiem Simpliciem Edison Cavani a Palermo bylo znovu na koni. Všechno se ale změnilo za dvě minuty, když se počet hráčů na hřišti vyrovnal. Druhou žlutou kartu a následně červenou kartu obdržel Andrea Barzagli.

V 90. minutě přišla rozhodující chvíle celého zápasu. Souboj Migliaccia a Esseny posoudil rozhodčí jako nedovolený a odpískal velice kontroverzní pokutový kop, který proměnil svojí druhou brankou v utkání Igor Budan. Parma tak v samotném závěru získala všechny tři body a udělala krok směrem k záchraně.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Parma je stále v ohrožení, musí bodovat stůj co stůj ! Palermo venku žádné zázračné výsledky zrovna nedělá, takže by se to snad i mohlo povést. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Parma !!! Veledůležité body, však se to hned ve vyrovnaném konci Serie A projevilo. Jen tak dál !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele