37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus Turín - Calcio Catania 1:1

Calcio Catania mělo vítězství na Delle Alpi na dosah, ovšem v 89. minutě srovnal kapitán Juventusu Alessandro Del Piero a Sicilané si tak do boje o záchranu připisují alespoň bod. Nicméně nejsou ještě zachráněni a budou muset bojovat až do samého závěru.

Rossazzurri byli před utkáním pod velkým tlakem, neboť po vypadnutí ze semifinále Coppa Italia si nějak museli udobřit fanoušky. Negativním aspektem bylo, že Catania porazila Juventus na jeho stadionu jen jednou a to v roce 1963. Nicméně dnes tomu byla velmi blízko.

Del Piero si hned zkraje utkání dvakrát otestoval brankáře Albana Bizzarriho. Nejprve jeho střela olízla brankovou konstrukci a poté předvedl Del Piero vcelku povedené sólo, ovšem koncovka byla slabá a Bizzarrimu nečinila žádné potíže. O chvíli později vypálil vysoko nad Mohamed Sissoko, ale krátce na to opět nebezpečně zahrozil Del Piero po kombinaci s Trezeguetem. Až po čtyřiceti minutách hry se dostali hosté do první výrazné šance. Gigi Buffon měl co dělat, aby vyrazil dělovku z přímého kopu v podání Juana Manuela Vargase.

Jak Catania skončila první poločas, tak začala ten druhý. Ve 48. minutě se dostala do vedení po velmi kuriózním gólu. Jorge Martinez zatočil do domácí branky míč z rohového kopu! Nicméně Bianconeri se snažili vyrovnat. Raffele Palladino skvěle našel Del Piera, ovšem kapitán Staré dámy opět nemířil přesně. O chvíli později měl dvakrát na kopačce vyrovnání David Trezeguet. Nejprve v souboji jeden na jednoho s Bizzarrim zaváhal a neproměnil, poté velmi dobře střílel, ale hostující brankář jeho ránu zlikvidoval senzačním zákrokem.

Vše už se chýlilo k vítěznému konci pro Catanii, ovšem Del Piero minutu před koncem normální hrací doby zlomil své dnešní prokletí a vyrovnal ránou z voleje z pěti metrů. Asistoval obránce Giorgio Chiellini. Catanii již tedy nedělí od sestupu jeden bod, nýbrž body dva. Hosté si tedy remízou na Delle Alpi vůbec nepomohli, a tak se rozhodne až v posledním 38. kole.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele