20. kolo
27.01.2008 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Cagliari Calcio - Neapol SSC 2:1

Dvěma góly na úplném konci zápasu ukončilo Cagliari šestizápasovou sérii proher. S domácími to zprvu vypadalo špatně, když v 58. minutě prohrávali po gólu talentovaného Slováka Hamšíka, štěstěna se ale nakonec přiklonila na jejich stranu.

Cagliari vstupovalo do zápasu s vědomím, že nutně potřebuje bodovat. Je jasně poslední s deseti body a šestibodovou ztrátou na předposlední Empoli. Neapol nevyhrála od devátého prosince a prezidentovi klubu Aureliovi De Laurentiisovi pomalu začínají docházet nervy. V tomto zápase tak určitě bylo o co hrát.

Utkání začalo vcelku klidně, až s patnáctou minutou přišla první šance, Ezequiel Lavezzi vyslal střelu ze střední vzdálenosti, která jen těsně minula levou tyč brankaře Cagliari Marca Storariho. Walter Gargano byl o chvíli později dalším z neapolských hráču, kteří zkoušeli střely ze střední a větší vzdálenosti, jeho střela však skončila hodně vedle. Velkou příležitost měl v 32. minutě Hamšík, po narážečce s Lavezzim se dostal tváří v tvář Storarimu, ten však jeho střelu zblokoval. Cagliari se v první půli skoro nedostalo z vlastní polovinu, snad jen Robert Acquafresca se dostal do menšího náznaku šance, který ovšem gólman Matteo Gianello bez problému chytil.

Neapol pokračovala v útočné hře i v druhé půli, těsně po přestávce to vypadalo, že Neapol už půjde do vedení, když na Lavezziho centr brankař Storari nedosáhl, k jeho štěstí však žádný z Neapolských hráčů nevyužil zaváhání. V 58. minutě se už hosté mohli radovat. Na přetážený centr Mariana Bogcliacina si naběhl Hamšík a nekompromisně zakončil. Domácí se pak v 70. minutě dožadovali penalty, když Marcelo Zalayeta údajně zahrál ve vápně rukou, rozhodči však nechal hru pokračovat. V 73. minutě si na Lavezziho roh naběhl Gordano a kdyby na poslední chvíli míč nezblokoval Diego Lopez, už to mohlo být 2:0. Zápas se chýlil ke konci a vše nasvědčovalo tomu, že se domácí nezmohou ani na závěrečný tlak. V nastaveném čase však nechytatelnou střelou z uctihodné vzdálenosti srovnal Matri a domácí se dostali na koně. O několik málo sekund později si na přímý kop Pasquala Foggii naskočil Conti a urval tak pro domácí šťastnou výhru. Nic to však nemění na tom, že Cagliari i po tomto kole bude stále na poslední příčce Serie A.

Autor: Vít Nohejl / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v 90 2 goly :D:D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele