28. kolo
16.03.2008 15:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - FC Janov 3:1

Fiorentina nedovolila žádné překvapení a na domácí půdě jasně přehrála Janov. Zásluhou branek Santany, Mutua a Pazziniho si Fialky udržely čtvrtou pozici a stále mají Ligu mistrů ve svých rukou. Janovu již pozdní branka Masiera nepomohla a klesl na desátou pozici.

Utkání se rozjelo velice rychle a diváci se mohli hned v úvodu těšit z několika povedených akcí. Nejprve zahrozil dvakrát Marco Boriello. Poprvé musel brankář Frey zakročit proti střele z blízka, podruhé se již Boriello pokoušel o střelu z dálky, ale ani jedna neskončila v síti. Okamžitá odpověď Fialek málem znamenala vedoucí branku, ale brankář Scarpi si s krásnou střelou Mutua poradil.

Po necelých dvaceti minutách již byla akce domácích gólová. Vynikající spolupráci předvedl s Mutuem Santana. Rumunská hvězda si nejprve se Santanou vyměnila míč a poté skvělým pasem vyslala domácího záložníka směrem k brance. Santana obelstil ofsajdovou past a zakončení již bylo to nejlehčí.

Následně se ale zranil obránce Gamberini a Prandelli musel na hřiště poslat Jorgensena. Po půl hodině hry se skóre na světelné tabuli opět měnilo. Návrat do sestavy po zranění vycházel skvěle hrajícímu Mutuovi, který si po asistenci Pazziniho s Montolivem mohl připsat branku na svůj účet a Fialky vedli již 2:0. Bohužel ale i po druhé brance, jako zákon schválnosti, přišla pro domácí další pohroma v podobě zranění. Tentokrát ze hřiště odkulhal Santana a nahradil ho Papa Waigo. Trenérovi Prandellimu tak po třiceti minutách zbylo jen jedno střídání. Těsně před koncem prvního poločasu ještě zneškodnil nebezpečný Leonův volej gólman Frey.

I když to mělo být spíše naopak, tak to byli domácí, kdo měl lepší vstup do druhého dějství a po deseti minutách se radoval z branky Pazzini. Gólové akci nejprve předcházeli dvě neproměněné šance právě Pazziniho, který je ovšem vzápětí napravil, upravil stav na 3:0 a v podstatě rozhodl o osudu utkání.

V 82. minutě ještě Janov zkorigoval výsledek, když Frey pouze vyrazil Boriellovu střelu a lehkou úlohu měl dorážející mladíček Masiero, který si připsal první branku v Serii A. Chvilku nato dostal žlutou kartu za simulování Boriello, ale opakovaný záznam ukázal, že rozhodčí se zmýlili, a že se mělo po zákroku Donadela kopat penalta. Nicméně penalta se nekopala a Fialky si již uhlídali pohodlné vítězství.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Budeme to mít těžké, Fiorentina má formu, jde jí to v poslední době moc dobře. Musíme podat max. zodpovědný výkon a snad se to povede. Tip 1:1. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nic ! Nedá se nic dělat, sportovně přiznáváme, že byl soupeř lepší. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele