26. kolo
01.03.2008 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Lazio Řím 1:1

AC Milán znovu klopýtnul a odmítl se alespoň do neděle vrátit na čtvrtou pozici. Lazio si tak připsalo velice cenný bod za konečnou remízu 1:1. Účet utkání otevřel Rolando Bianchi a konečnou remízu zajistil proměněným pokutovým Massimo Oddo.

Milán čeká v úterý odvetné utkání osmifinále Ligy mistrů s Arsenalem, a tak chtěli svěřenci trenéra Carla Ancelottiho v generálce zvítězit a dostat se na kýžené čtvrté místo. Rossoneri nastoupili k utkání bez svých největších hvězd, Ancelotti nechal na lavičce náhradníků Paola Maldiniho, Alessandra Nestu, Andreu Pirla a nehrál ani Kaká. Od první minuty nastoupil také český reprezentant Marek Jankulovski. Soupeř Milána, římské Lazio, nastoupil téměř v kompletní zbroji. V základní sestavě se neobjevil další český reprezentant David Rozehnal.

Úvod utkání patřil domácím. O rozruch v pokutovém území se starali zejména Alexandre Pato a také Yoan Gourcouff. Velké šance ale nepřicházely. Ve 24. minutě se uvolnil Clarence Seedorf, ten přihrávkou našel Gennara Gattusa, který brankáře Marca Ballottu nepřekonal. Poločas tedy skončil 0:0.

Druhý poločas začal studenou sprchou pro domácí celek. V 50. minutě zatáhl míč podél pravé postraní čáry Goran Panděv, odcentroval a v pokutovém území zakončoval Tomasso Rocchi, avšak nepřesně. Minutu nato přišla obrovská šance Lazia. Goran Panděv centroval, k míči se dostal Tommaso Rocchi a prudkou ranou k pravé tyči nechal vyniknout skvělým zákrokem australského brankáře Zeljka Kalace. Z Následného rohového kopu hlavičkoval Emilson Cribari a Zeljko Kalac musel znovu ukázat své kvality. Rossoneri si koledovali tak dlouho, dokud si nevykoledovali gól. V 54. minutě přihrával Tommaso Rocchi do nadějné situace rozeběhnutému Rolandu Bianchimu a ten v pádu překonal Zeljka Kalace, 1:0 pro Lazio.

Milán velice brzy pochopil, že takhle hrát nemůže a postupně přebíral otěže zápasu do svých rukou. Vyrovnat mohl Alexandre Pato, Yoan Gourcouff nasadil jesličky Lorenzu Di Silvestrimu, odcentroval a mladičký Brazilec z první minul. Domácí fanoušci se dočkali v 66.minutě. V pokutovém území byl přidržen Kakha Kaladze a následnou penaltu proměnil bývalý hráč Biancocelesti Massimo Oddo - 1:1. Po vyrovnání hrály oba týmy opatrněji a vážnější šanci si vytvořili až domácí v 76. minutě. Dlouhý balón se snesl na Massima Ambrosiniho, ale ten ve složité pozici branku netrefil. AC Milán se postupně dostával do velké převahy. V 84. minutě se rozeběhl Alessandre Pato, toho srazil k zemi Lorenzo De Silvestri, který vzápětí obdržel červenou kartu. Závěrečnou početní převahu Milán nezužitkoval a tak skončilo utkání smírně, 1:1. Dvě minuty před koncem se dostal na hřiště i český reprezentant David Rozehnal.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Asi plichta, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

zajtra budu tri body doma ale tesne1-0

Reagovat
Pharrell

pokub by to skoncilo takhle i v LM tak postoupi Gunners!

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano zase ztratilo body. Už je to opravdu btradice. Myslím, že jim současné 5.místo v tabulce Serie A celkem sluší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele