29. kolo
14.04.2024 21:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Fanoušci Benfiky (© AFP)

Benfica si i s náhradníky v sestavě hladce poradila s Moreirense

Fotbalisté Benficy porazili v rámci 29. kola před vlastními diváky 3:0 Moreirense a udržují alespoň malou naději na zvrat v boji o mistrovský titul. Improvizovanou sestavu Rogera Schmidta poslal do vedení Kokcü a druhý gól před koncem první půle přidal Araújo. Po změně stran se poprvé prosadila zimní posila Rollheiser.

Nejsilnější možná sestava Benficy si po prohraném klíčovém derby minulý týden spravila chuť ve čtvrtfinále Evropské ligy s Marseille, a tak proti Moreirense dostala šanci řada náhradníků. Ti se odměnili za šanci dobrým výkonem a poprvé rozjásali své fanoušky už v 18. minutě. Kokcü si vyměnil při rychlém přechodu do protiútoku míč s Gouveiou a z hranice velkého vápna propálil brankáře Kewina.

Moreirense rozhodně nezvolilo na hřišti favorita ryze obrannou taktiku, chtělo využít dobré formy a Benficu překvapit. Ve 34. minutě trefil tyč Alan a díky ležérnosti obrany domácích se málem dostal i k dorážce, ale naposlední chvíli proti němu zasáhl brankář Soares. O pár minut později pomáhala branková konstrukce i na druhé straně, když Cabral svým dalekonosným pokusem protáhl Kewina, který míč vytáhl na břevno.

V nastaveném čase prvního poločasu se domácí celek dostal do většího klidu. Neresův centr z rohového kopu skoničl přesně na hlavě Tomáse Araúja, který poslal Benficu do vedení 2:0. Jednadvacetiletý stoper se v prvním týmu Benficy prosadil gólově poprvé.

Průběh druhého poločasu nahrával spíše dalšímu gólu domácích než zdramatizování zápasu. Ten však po sérii špatně zakončených akcí stále nepřicházel. Nakonec až v 78. minutě našel skvěle hrající Gouveia obloučkem za obranu nabíhajícího Rollheisera a zimní posila z Argentiny stvrdila výhru 3:0.

Benfica tak stále může živit naději na mistrovský titul, ale na vedoucí Sporting ztrácí čtyři body a ještě má zápas navíc. Nesmí si tedy ve zbývajících pěti zápasech dovolit žádné zaváhání, přičemž ještě hraje o úspěch v Evropské lize.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele