10. kolo
04.11.2023 21:30 CET
6 : 1
(0:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga po nepovedeném prvním poločase nastřílela Portimonense šest gólů a suverénně vyhrála

V prvním poločase Jekyllem, v druhém poločase Hydem. Takto se dá popsat výkon Bragy v 10. kole Ligy Portugal proti Portimonense, které porazila 6:1. Při odchodu do kabin po poločasovém hvizdu přitom vedení drželi hosté.

Do zápasu přitom domácí vstoupili aktivně. Al Musrati se blýskl svým typickým pasem za obranu, kterým našel unikajícího Ricarda Hortu a ten prokázal své zkušenosti a sám před brankářem Viníciusem skóroval. Radost mu ale zkazil praporek pomezního rozhodčího, který odhalil ofsajd portugalského reprezentanta.

A o pár minut později mohl hodně litovat, že si své postavení lépe nepohlídal. Na opačné straně si totiž na Costův centr z hloubi pole do pokutového území naběhl stoper Pedrao, jehož pohyb nikdo nenavázal brazilský fotbalista zcela osamocen překonal Matheuse.

Naprosto opaření domácí si jedinou šanci v první půli vypracovali až v nastaveném čase. Po kličkované Brumy na pravém křídle se ke střele z hranice pokutového území dostal Djaló, ale jen orazítkoval břevno a na Arsenalistas se při odchodu do kabin snesl pískot tribun.

Těžko říct, co Artur Jorge v kabině svým hráčům řekl, ale ono tajemství by chtěl znát každý trenér. Už dvě minuty po změně stran se na levém křídle uvolnil Bruma a přihrávkou na bližší tyč našel Ricardo Hortu, který ho jen prodloužil za sebe a zaskočil nepřipraveného brankáře - 1:1.

Obrana hostů měla v druhém dějství velké problémy a hned po prvním inkasovaném gólu měl velkou šanci Banza, ale tentokrát byl Vinícius v bráně připraven. Nebyl ale připraven na to, že jeho spoluhráč Maurício zahraje v šestnáctce rukou a musel čelit pokutovému kopu. Al Musrati nabídnutou příležitostí nepohrdl a poslal svůj tým do vedení.

Nedůrazná obrana Portimonense v 54. minutě dovolila Brumovi protlačit míč v pokutovém území přes tři hráče až k volnému Banzovi, který odkrytou bránu trefil, ale v momentě přihrávky se nacházel v ofsajdu. Zodpovědnost tak na sebe vzal Djaló, který se rychlou narážečkou s Banzou uvolnil a přesnou střelou zajistil třetí gól svého týmu.

Od třetí inkasované branky se obrana hostů vzpamatovala a dokonce mohli ještě utkání zdramatizovat, ale nakonec Braga upevnila svou dominanci v zápase. Banza byl zfaulován Alemaem v pokutovém území a k nařízené penaltě se sám postavil. Přesnou střelou k levé tyči pak nedal brankáři jedinou šanci a potvrdil svou střeleckou formu.

Závěrečná desetiminutovka celkově patřila momentálně nejlepšímu střelci celé ligy. Po průnikové přihrávce od Andrého Horty si dobře zpracoval míč a další přesnou střelou navýšil vedení svého týmu na 5:1. Reprezentant DR Konga se nakonec během krátkého intervalu dočkal hattricku. V 90. minutě Relvas velmi špatně odvrátil centrovaný míč přímo před Banzovy kopačky a ten nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Braga tak díky drtivému druhému poločasu otočila duel s Portimonense a po výhře 6:1 napravila nevýrazné výkony z minulých týdnů. Na čelo ligy ale už po 10 kolech ztrácí pět bodů a potřebuje víc než jeden povedený poločas.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele