6. kolo
24.09.2023 21:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Boavista se dalšího úspěchu nedočkala a v Braze "vystřízlivěla" po vysoké porážce 1:4

Výkony Boavisty jsou v letošním ročníku portugalské ligy považovány za obrovské překvapení, neboť méně známý celek z Porta vybojoval v úvodních pěti zápasech parádních třináct bodů a dokonce se hřál na čele ligové tabulky, ovšem nyní první ostrou zkoušku nezvládl a i kvůli brzkému vyloučení Sébastiana Péreze poprvé v této ligové sezóně prohrál, když na favorizovanou Bragu nestačil o tři góly.

Braga přitom má za sebou úspěšný středeční návrat do hlavní fáze Ligy mistrů, jelikož doma podlehla úřadujícímu italskému mistrovi z Neapole po výsledku 1:2, avšak teď v nedělním šlágru 6. kola předvedlo vynikající výkon a přeci jen dokráčelo k důležitému vítězství. V tabulce se momentálně posunulo na šesté místo s deseti body, hosté naopak klesli na čtvrtou pozici a za vedoucím Portem teď zaostávají o body tři.

Svěřenci trenéra Artura Jorgeho byli na trávníku lepší od samého začátku a do vedení se dostali z první vážnější akce zápasu po necelých dvaceti odehraných minutách. Již počtvrté se prosadil kanonýr Ricardo Horta, který po bleskové zpětné přihrávce Víctora Gómeze vůbec na nic nečekal a z první usměrnil balón přímo do protějšího spodního růžku kolem naprosto bezmocného brankáře Joãa Gonçalvese.

Nicméně Boavista to v žádném případě nezabalila a o sedm minut později nečekaně vyrovnala. Teprve dvacetiletý útočník Tiago Morais převzal finální pobídku do běhu od Makouty a po krátkém sólu vypálil levačkou k protější konstrukci - 1:1. Zřejmě klíčový okamžik tohoto pikantního střetnutí se zrodil ve 30. minutě.

Kolumbijský záložník a zároveň kapitán týmu Sébastian Pérez totiž nejprve nedovoleně zastavil unikajícího Pizziho a od zkušeného rozhodčího Artura Soarese Diase uviděl žlutou kartu, ihned na to si neodpustil nevybíravé poznámky a Dias mu během necelé půlminuty ukázal druhou žlutou kartou, což znamenalo naprosto zbytečný odchod do útrob stadionu.

Oslabení hosté příliš dlouho nevzdorovali a v 37. minutě opět prohrávali, neboť francouzský forvard Simon Banza obdržel finální centr Pizziho před zcela prázdnou branku a tu z neminul. Braga definitivně rozhodla o svém úspěchu v úvodní čtvrthodině druhého dějství.

Nejprve totiž ve vlastní šestnáctce smolně zahrál rukou Miguel Reisinho a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Al Musrati - 3:1, v 58. minutě pak pečetil výhru svým druhým zásahem v utkání Ricardo Horta, jenž po ráně ze střední distance a pohotovém zákroku Gonçalvese neměl s dorážkou z bezprostřední blízkosti vůbec žádný problém.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele