12. kolo
03.12.2023 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Moreirense potvrdilo skvělou formu a uhrálo s Benficou bezbrankovou remízu

Gólů moc v jejich zápasech nepadá, fotbalového fajnšmekra nepotěší, ale body získávají. Moreirense se postaralo o největší překvapení 12. kola Ligy Portugal, když po srdnatém výkonu uhrálo remízu 0:0 s úřadujícím mistrem a lídrem tabulky Benficou.

Kouč Moreirense Rui Borges se po svém letním příchodu na lavičku rozhodl hrát se svým týmem fotbal založený na pevné obraně a rychlých protiútocích, a tak není překvapením, že od úvodní minuty tvořili hru hosté. Jejich výkon v úvodní čtvrthodině ale hodně připomínal začátek ze San Sebastianu a to zejména v obraně.

Moreirense chtělo nesehrané obrany hostů v úvodu využít. Poprvé se za hlavu chytali v 7. minutě domácí, když Madsonův střílený centr jen těsně minul útočník André Luis a k úvodnímu gólu mu chyběly opravdu centimetry. Střely se tak o pár minut později ujal sám Madson a brankáře Trubina zachránilo břevno.

Benfica se poprvé osmělila po čtvrthodině hry, když Florentinovu hlavičku po rohovém kopu i s notnou dávkou štěstí vyrazil brankář Kewin. O pár minut později brazilský brankář vyzrál i na bodlo Di Maríi z těžkého úhlu.

Střelecké trápení obou družstev prolomil po necelé půlhodině hry domácí kapitán André Luis. Jeho radost ale vzápětí zmařil zdvižený praporek pomezního sudího signalizující ofsajd. Benfica ale do kabin o poločasové pauze rozhodně nešla v herní pohodě.

No a tu na své kopačky nepřenesla ani po změně stran. Solidní šanci spálil na začátku druhého poločasu Di María, ale Benfica stále složitě hledala recept na zodpovědnou obranu domácího celku. V 72. minutě ho našla, když Di María zpětnou přihrávkou našel Joãa Mária, který potvrdil dobrou střeleckou formu. Opět ale přišlo na řadu ofsajdové pravidlo, proti kterému se provinil přihrávající Ángel Di María a gól neplatil.

No a to bylo ze strany Moreirense i Benficy v ofenzivě vše. Benfica pouze remizovala na půdě nováčka Moreirense a dává příležitost městskému rivalovi Sportingu vrátit se na čelo ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele