1. kolo
14.08.2023 19:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Diogo Costa (© AFP)

Wendell zařizoval vítězství, ale nedohrál. Porto venku s potížemi skolilo Moreirense

Nebyla to pro Porto vůbec lehká pořízená. Po bezduchém výkonu v první půli však nakonec v jeho podání přišlo na řadu zlepšení po obrátce, a ačkoli se navrátivší nováček Moreirense ujal průběžného vedení, uměl portugalský gigant přetavit výhru na svou stranu. Onen rozhodující přesný zásah zařizoval Wendell, ten každopádně duel nedohrál kvůli závěrečnému vyloučení.

První poločas obecně nenabídl žádnou hitparádu, co se týče gólových možností. Porto, možná ještě zkroušené po nezdaru z Portugalského superpoháru, nebylo v úplně nejoptimálnějším rozpoložení a vlastně se do jakési první pološance dostalo až ve 25. minutě. Krkolomnější zakončení Taremiho ovšem skončilo pouze v náruči připraveného gólmana Kewina. Ve 43. minutě naopak mohlo tvrdě udeřit Moreirense, avšak Kodisang nebyl úspěšný v koncovce a bránu levou nohou trestuhodně přestřelil.

Vše podstatné se zkrátka událo až po přestávce. Přitom jen o šest minut později domácí favoritovi utkání jasně naznačili, že se podobně slušně, jako v prvním dějství, hodlají prezentovat taktéž v rámci druhého poločasu. Alan poslal pas do šestnáctky, tam se Goncalo Franco nakonec do míče netrefil, od nohy spoluhráče Frimponga už však balón skončil za zády gólmana Dioga Costy. Situace se ještě zkoumala na videu, zda se nejednalo o ofsajd, porušení pravidel ale shledáno nebylo.

Hosté vyrovnali v 67. minutě. Fábio Cardoso přiťukl merunu narychlo do pokutového území střídajícímu Tonimu Martínezovi a ten ji z blízkosti nacílil o tyč a za brankovou čáru. A v 74. minutě míč nasměroval do vlastně obdobných míst Wendell, levačkou se trefil přesně v té chvíli, kdy se ocital v pokutovém oblouku. Dragoes vedení udrželi až do závěrečného hvizdu sudího Héldera Malheira, stejně jako před pár dny proti Benfice na každý pád zase dohrávali zápas v oslabení. Ve druhé minutě nastavení totiž obdržel druhou žlutou kartu a následnou červenou právě autor rozhodující branky Wendell, který nešetrně u lajny přišlápl protihráče Madsona.

Autor: Patrik Sandev / desporto.sapo.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele