17. kolo
13.01.2024 19:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting splnil roli favorita a z Chavesu veze tři body

Lisabonský Sporting potvrdil přezápasové předpoklady a odvezl si z půdy posledního Chavesu očekávané tři body. Hosté od úvodu převzali otěže deštivého zápasu, ale prvně divákům předvedli jen hromadu neproměněných šancí. Úvodní gól nakonec vstřelil v závěru první půle Paulinho, další přidali po změně stran Trincão a Gonçalves.

První větší tlak si hosté vypracovali po úvodních deseti minutách. Domácí brankář Hugo Souza ovšem po návratu mezi tři tyče z lavičky předvádí skvělou podívanou. Po centru z levé strany hřiště se k zakončení z nebezpečné pozice dostal Gyökeres, ale Souza poprvé perfektně zasáhl. Vzápětí brazilský brankář zlikvidoval také gólovou příležitost Trincãa, který se ligové základní sestavě objevil poprvé od úvodního kola.

V utkání, které doprovázelo a komplikovalo pro leden tak typické deštivé počasí, měl navrch Sporting, ale domácím se v náročném terénu dařilo kouskoval hru. I proto se ve 20. minutě odhodlal k dalekonosnému pokusu Gonçalves a míč jen těsně prosvištěl vedle tyče. To však nebylo nic proti šanci, která se pětadvacetiletému záložníkovi naskytla ve 27. minutě. Náročný terén nehrál ve prospěch domácího debutanta po přestupu z Casa Pia Vasca Fernandese, jehož zpětná přihrávka brankáři neměla dostatečnou razanci a Gonçalves se hnal do samostatného nájezdu. Situaci proti dobře vyběhnuvšímu Souzovi ale vyřešil špatně a trefil jen připraveného brankáře.

Favorité měli jasnou převahu, ale nakonec se prvního gólu dočkali až těsně před koncem úvodního dějství. Centr z rohového kopu propadl přes Ináciovu hlavu a ruku bránícího Fernandese do prostoru malého vápna, kde byl nejpohotovější Paulinho a překonal skvěle chytajícího Souzu. Sudí Godinho sice pak dlouho čekal na potvrzení regulérnosti gólu od VARu, ale to nakonec přišlo a hosté šli oficiálně do vedení.

Hřiště se kvůli intenzivnímu dešti postupně měnilo v brouzdaliště a po změně stran byly terénní podmínky ještě náročnější, ale Sporting navzdory tomu nečekal na druhý gól dlouho. V 52. minutě našel Nuno Santos přízemním centrem volného Trincãa a ten krásnou střelou napravil své zaváhání z úvodu zápasu - 0:2.

No a úvod druhého poločasu ukázal, že se spolu střetly dva týmy, které se nachází ve zcela rozdílném rozpoložení. Jen čtyři minuty po druhém gólu si Gonçalves zpracoval na hranici pokutového území míč a klouzavou přízemní střelou k tyči přidal už třetí gól svého týmu.

Třígólové manko bylo bohužel pro domácí neřešitelný problém, neboť si za celý průběh zápasu nedokázali vypracovat ani jednu střelu na bránu. Sporting tak v Chavesu pohodlně vyhrál a do druhé poloviny ligy vstoupí jako její lídr.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele