15. kolo
29.12.2023 21:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stephen Eustaquio a João Mário (© AFP)

Porto po nepřesvědčivém výkonu udolalo doma poslední Chaves

Rozpačitou výhrou zakončilo FC Porto nepřesvědčivý rok 2023. V domácím utkání proti poslednímu GD Chaves se obhájci obou portugalských pohárových trofejí dlouho trápili. Jejich střeleckou a ofenzivní neschopnost nakonec v druhé půli prolomil pravý bek Mário, jehož jediný gól nakonec zajistil, že tři body zůstaly v Portu.

První poločas byl přímým odrazem všech problémů Porta v právě probíhající sezóně. Domácí měli územní převahu a trpělivě hledali skulinku v obraně soupeře, ale první nebezpečnou akci viděli diváci až ve 40. minutě a byla z dílny Chavesu. Nwakali protáhl míč z levého křídla do pokutového území a stříleným centrem našel Hérnandeze, od kterého se míč v těžké pozici odrazil nad břevno.

Domácí měli první gólovou šanci zápasu až v poslední minutě úvodního dějství. Pepê Aquino se dostal po Máriově přihrávce do pokutového území k zakončení, ale míč kutálející se do odkryté brány odkopl pryč pohotový kapitán Correia.

Úvod druhého poločasu o moc atraktivnější podívanou nenabídl, ale nutno uznat, že Porto bylo agresivnější v soubojích a mělo větší převahu. Zvýšená aktivita se vyplatila v 58. minutě zápasu, kdy se Porto zapojilo do útočení ve vysokém počtu a k míči se dostal na hranici pokutového území Mário. Ten si ho navedl na levou nohu a přízemní střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení.

Vstřelený gól přinesl na kopačky domácích vytoužený klid, který se proti zdecimovanému Chavesu velmi hodil. V 68. minutě mohl přidat další gól Franco, ale proti jeho střele dobře zasáhl brankář Moura, který nejspíš definitivně poslal na lavičku náhradníků původní jedničku Souzu.

Navzdory zlepšenému výkonu domácího týmu v druhém poločase mohli hosté utkání výrazně zdramatizovat. V 81. minutě našel Ribeiro centrem na zadní tyč úplně volného Bennyho, který však své zakončení rybičkou namířil jen do brankové konstrukce. V nastaveném čase naděje hostů na bodový zisk zmařil brankář Costa, který vyrazil nad bránu Jôovu střelu.

Porto tak částečně napravilo nepovedený souboj o první místo z minulého kola a porazilo poslední GD Chaves 1:0. Na Benficu nyní ztrácí dva body a vstoupí do nového roku nejhůře na třetím místě ligové tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele