29. kolo
13.04.2024 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Álvaro Djaló (© AFP)

Odpadlík Djaló zajistil Braze jediným gólem zápasu výhru v Estorilu

Fotbalisté Bragy v rámci 29. kola Ligy Portugal vyhráli 1:0 venkovní zápas nad Estorilem a dotáhli se bodově na třetí Porto. O jejich výhře rozhodl čtvrt hodiny po začátku druhé půle Álvaro Djaló, který klub po sezóně opustí.

Braga po ostudném domácím výkonu s Aroucou měla co napravovat, ale úvodní minuty byly spíše v režii domácího Estorilu. Až v pozdější fázi prvního poločasu se začala více útočit, ale ani jeden z týmů si během úvodních 45 minut nevypracoval výraznější šanci.

Po změně stran zápas o moc atraktivnější nebyl, ale vstup do druhé půle se hostům povedl. V 53. minutě vyslal ze střední vzdálenosti nebezpečnou střelu Bruma, ale brankář Carné byl připraven a vyrazil míč na roh.

O doset minut později na sebe Bruma natáhl hned tři obránce a přihrávkou vytvořil Borjovi prostor k centru do pokutového území. Tam na míč čekal dobře postavený Djaló a prudkou hlavičkou do odkryté brány poslal Arsenalistas do vedení.

Estoril se ještě snažil zvrátit nepříznivý výsledek, ale kromě standardních situací nepředstavoval pro obranu Bragy nebezpečí. Po rohové kopu hlavičkoval těsně vedle Basso a v 86. minutě vypadl Matheusovi z rukou vysoký centr, ale míč kutálející se do prázdné brány odkopl do bezpečí Oliveira.

Braga tak vydřela na půdě Estorilu těsnou výhru 1:0, čímž si výrazně pomohla. Po další ztrátě Porta se na něj totiž bodově dotáhla a navíc odskočila o dva body páté Vitórii, která také ztratila.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele