28. kolo
15.04.2023 19:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica překvapivě prohrála v Chavesu a její situace se komplikuje

Místo příprav oslavy mistrovského titulu budou poslední týdny ligové sezóny na Estádio da Luz protkané nervozitou a nejistotou. Po prohře v Clássicu Benfica prohrála i následující zápas v Chavesu a mrhá donedávna pohodlným náskokem na čele ligy.

Přestože Benfica prožívala první negativní sérii sezony, byla před úvodním hvizdem jasným favoritem utkání. Svou roli potvrzovala jasnou územní převahou, ale do první větší šance se dostala až po půlhodině hry. Velkou příležitost po Gilbertově stříleném centru ale nepřesným zakončením zahodil stoper Silva.

V závěru prvního poločasu opět úřadoval na pravé straně hřiště Gilberto, po jehož další nebezpečné přihrávce do pokutového území pálil Rafa Silva. Jeho střelu i následnou Chiquinhovu dorážku ale zblokovala pozorná obrana.

Hned po změně stran mohl střeleckou smůlu Benficy prolomit Mário, ale jeho první zakončení po Grimaldově centru zblokoval na brankové čáře bek Langa a následnou dorážku vylapal brankář Vítor. Neproměněné šance mohl litovat vzápětí, kdy Juninho z protiútoku utekl až příliš jednoduše Otamendimu, ale v zakončení nevyzrál na Vlachodimose.

Chaves bránil velmi zodpovědně a hosté se dostávali pouze ke střelám z dálky, neboť vše ostatní defenziva zblokovala. Jednu z největších příležitostí měl v 83. minutě Neves, který přetáhl centr na zadní tyč a Vítor míč na poslední chvíli vytlačil na roh.

Domácí měli jen dvě velké šance a obě zavinil nedůslednou hrou v obraně zkušený Otamendi. Ve čtvrté minutě nastaveného času špatně zpracoval míč nakopnutý Vítorem a číhající Abbas zaváhání využil a sám proti Vlachodimosovi rozvlnil síť. Zajistil tak Chavesu nečekaný tříbodový zisk proti Benfice, které se cesta za titulem začala komplikovat.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele