25. kolo
30.03.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Braga - SL Benfica 0:1

Benfica může slavit - po dnešku už je prakticky jasné, že ji o titul může připravit jen obrovská náhoda nebo rekordní ztráta formy. Po těžké výhře 1:0 na půdě Bragy se zdá být hotovo. Jedinou branku zápasu vstřelil hrdina posledních týdnů Lima.

Arsenalistas letos vůbec nepřipomínají ten tým, který ještě loni na podzim podle slov vlastních představitelů pomalu střídal Sporting ve velké portugalské trojce, to však neznamená, že si Benfica mohla dovolit zápas podcenit. A utkání bylo skutečně vyrovnané, přesně tak, jak napovídá skóre. Oba týmy si připsaly pár dobrých šancí, výhra je však nakonec zasloužená. I proto, že Benfica ještě v samém závěru zahodila penaltu.

Klub z hlavního města byl velkým favoritem a také začal mnohem lépe - už v osmé minutě mohl skórovat Gaitán, kterého do šance vyslal Pérez, argentinský křídelník však stoprocentní gólovku zahodil. Zbavil se sice pozornosti gólmana Eduarda, ale popoběhl při tom do příliš ostrého úhlu a prázdnou bránu netrefil. Svěřenci Jorge Jesúse si tak museli počkat ještě dalších pět minut, než se prosadil Lima, který pohodlně dorážel do prázdné po dobré individuální akci Rodriga.

Braga se poprvé dostala k odpovědi až po změně stran, hostům ale hodně zatrnulo - v 59. minutě se Piqueti pokoušel zpracovat pas akrobaticky patičkou a nechybělo mnoho k tomu, aby jeho pokus zapadl za Oblakova záda. Mnohem větší šanci však zazdil devět minut před koncem Raul Rusescu, který pálil z malého vápna nepochopitelně nad.

V tu chvíli se možná dal očekávat nějaký závěrečný tlak Arsenalistas, ten však nepřišel; Benfica místo toho držela otěže utkání a přes vratký náskok toho soupeři příliš nedovolila. Naopak Lima mohl skórovat ještě jednou, to by však musel být trochu přesnější při pokusu o přelobování Eduarda. Rodrigo si neproměněnou penaltu (faulem se provinil Miljković) z první minuty nastavení také za rámeček nedá, ale to asi lisabonským vůbec nevadí.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com, portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele