30. kolo
21.04.2024 19:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Galeno (© AFP)

Porto udolalo Casa Pia a vrátilo se na třetí místo

Fotbalisté FC Porto zlomili sérii tří ligových zápasů bez výhry a zvítězili v azylu Casa Pia v Rio Maior 2:1. Favorizované hosty poslal do vedení po půl hodině hry Galeno, ale velmi rychle srovnal Nuno Moreira. Výhru Porta ale po změně stran zajistil svým druhým gólem v sezóně Nico González.

Casa Pia se hned v úvodu pokusila využít výsledkového útlumu portského celku v posledních ligových zápasech. Už ve 2. minutě si mohl po špatně bráněném rohovém kopu poslat míč do vlastní brány hostující stoper Otávio, ale s perfektním zákrokem se vytasil brankář Claudio Ramos, který nahradil zraněného Costu.

Ve 21. minutě o sobě poprvé dal vědět brazilský ofenzivní tandem Galeno - Pepê, který přesně v tomto pořadí založil akci která skončila střelou do břevna. O deset minut později tato dvojice udeřila v opačném pořadí. Pepê připravil přihrávkou před prázdnou bránu stoprocentní příležitost, kterou Galeno elegantně proměnil a poslal Porto do vedení.

Casa Pia však stále hraje o jistotu udržení a brzy opět srovnal stav utkání. Porto se po rohovém kopu dostalo pod tlak a třetí centr domácích do pokutového území už prodloužil hlavou Tchamba na zadní tyč přímo k volnému Nuno Moreirovi, který se poprvé prosadil od lednového příchodu z Vizely. V úplném závěru prvního poločasu se navíc sám na brankáře Ramose hnal domácí útočník Yuki Soma, ale velkou šanci neproměnil.

Porto po šokujícím konci úvodního dějství, zahájilo to druhé aktivně. Už v 53. minutě překonal domácího gólmana Batistu střelou z hranice pokutového území Baró, ale přihrávající Taremi stál předtím v ofsajdu. O tři minuty později už s íránský útočník své postavení pohlídal a nahrál dovnitř pokutového území Nico, který navedl míč na silnější levačku a přesnou střelou poslal Porto do vedení 2:1.

Stoprocentní jistoty se však hosté po dobu celého svého vedení nedočkali. Casa Pia hrál otevřený a aktivní fotbal, ale zkušená obrana pod vedením veterána Pepeho zastavila všechny jeho ofenzivní výpady. Porto tak po třech zápasech konečně v lize okusilo výhru a vrátilo se před Bragu na třetí místo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele