17. kolo
03.02.2013 19:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

SC Beira Mar - SC Braga 3:3

Braga nakonec dokázala v divokém zápase na půdě Beiry Mar stáhnout dvoubrankové manko a oba týmy se tak rozešly po přestřelce remízou 3:3. Pro hosty to znamená, že boj o kýžené třetí místo ještě může být hodně zajímavý..

Domácí tým se věhlasného jména rozhodně nezalekl a prvních 40 minut to vypadalo, že Arsenalistas nemají jak dosáhnout na úspěch. Beira Mar hrála kompaktně, efektivně a především produktivně - do vedení ji poslal ještě před čtvrthodinou hry Yazalde, který technickou střelou propálil Quima poprvé. A když se poté v mlýnici ve vápně nejrychleji zorientoval Rui Sampaio a (zejména díky špatnému soupeřovu bránění) ustanovil průběžné skóre na 2:0, zdálo se vše být na nejlepší cestě k velkému vítězství..

Jenže Braga se zvedla ještě před poločasem. Nejprve zahrozil Hugo Viana, který se přehnal přes Nuno Lopese a předložil gólový centr Éderovi, kterému stačilo pouze být na správném místě - a rázem to bylo pouze o jednu branku. Vyrovnávací trefa pak přišla ještě v nastaveném čase prvního dějství - Vianův přímý kop sice brankář Rui Rego vyrazil, ale pouze k nešťastnému Tonelovi, od nějž se míč odrazil na kopačky Alana, a začínalo se odznovu.

Aktivní, otevřený fotbal z obou stran pokračoval i po přestávce, a logicky tak přicházely i další šance; oba brankáři se však předvedli ve výborném světle, když zlikvidovali šance Héldera Lopese na jedné a Édera na druhé straně. Páté branky utkání se tak diváci dočkali až v 56. minutě - velmi dobrý zápas hrající Yazalde si skvěle načasoval svůj útočný výpad, prošel obranou soupeře do volného prostoru a měl spoustu času vymyslet perfektní centr pro Rúbena, kterému stačilo pouze doklepávat do sítě.

Braga se však ani tentokrát nevzdala; kouč José Peseiro vyslal na hřiště Joaa Pedra a domácí se ocitli pod velkým tlakem, který nakonec neustáli. Dvanáct minut před koncem nacentroval Éder do vápna na Mossora, který sice překonal Rega, ale trefil pouze tyč; míč se však odrazil zpět do hry a brazilský záložník využil druhou šanci k přihrávce na Pedra, který zblízka nezaváhal a překonal Rega potřetí. Opakované záběry nicméně ukázaly, že Mossoró zahrál rukou..

Beira Mar se mohla dostat do vedení i počtvrté, v čase, v němž by Braga už neměla místo na odpověď - Quim se však dobře položil do Sampaiovy střely a míč, mířící ke své levé tyči, zlikvidoval. Atraktivní utkání tak skončilo sice nic neřešící, ale zaslouženou remízou.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele