31. kolo
16.03.2019 16:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Epický comeback Irons ve druhé půli, na který budou fanoušci týmu z Londýna ještě dlouho vzpomínat.

Terriers nedokázali udržet dvoubrankové vedení a potupně padli v Londýně. Zbytečná ztráta jim dává stále menší šance na udržení statusu klubu hrajícího nejvyšší anglickou soutěž.

Po většinu zápasu vypadalo pro poslední tým tabulky všechno dobře. V poslední patnáctiminutovce ale přišel zkrat.

Přitom se domácí ujali vedení po penaltě, kterou s ledovým klidem, jak už to u něj bývá, proměnil Mark Noble. Huddersfield nesložil zbraně a dokázal vyrovnat. Penaltě přecházel jasný faul Rowea na Lanziniho, který si píchl odražený míč směrem do středu vápna a při nápřahu ke střele byl sestřelen hráčem hostí.

V sedmnácté minutě ale Mooy zahrál brilantně rohový kop, jeho centr si našel Bacuna a po přesné hlavičce mohl slavit svůj první gól v Premier League. Fabianski byl bez šance, míč letěl na zadní tyč. Aby tam polský brankář dosáhl, musel by být dvakrát tak velký. Jednalo se teprve o šestnáctý gól Terriers v této sezóně. Koncovka je Achillovou patou Huddersfieldu v letošní sezóně, nebylo tomu však tak v dnešním mači.

O deset minut později totiž síť domácího týmu rozvlnil outsider znovu. Ahearne-Grant, posila z lednového přestupového období, která přišla z Charltonu, obrátil skóre zápasu. Mladý šutér si v směsici těl našel přízemní centr z levé strany a poslal jej na vzdálenější tyčku. Fabianski byl opět bezmocný.

Ahearne-Grant na sebe v dnešním zápase výrazně upozornil. Ve druhé půli nejprve skvěle zapracoval tělem, poté svým výtečným zrychlením frnknul na pár metrech obráncům, aby pak v závěru akce mohl vyškolit změnou pohybu Ogbonnu a nekompromisně zakončit. Hosté byli v naprosté euforii, jejich fanoušci vytvářeli bouřlivou atmosféru, zatímco domácí příznivci nevěřili vlastním očím. To, že by Hammers dokázali povstat z popela jak Fénix, by v tuto chvíli napadlo jen málokoho.

K obratu zavelel svojí brankou patnáct minut před vypršením základní hrací doby Ogbonna. Ten tak napravil svou obrannou chybu při třetí brance. Italský stoper si dobře naskočil na Cresswellův rohový kop a důraznou hlavičkou prorazil vše, co mu stálo v cestě.

A pak přišla šestiminutovka Javiera Hernandeze. Nejprve se střídající hrdina rybičkou položil do centrovaného míče z pravé strany a vyrovnal. Aby pak o několik minutek později mohl převrátit skóre utkání na 4:3. Opět to bylo hlavou, tentokráte jen lehce tečoval Andersonův centr.

Domácí tak dokázali takřka nemožné, když v patnácti minutách vstřelili tři branky a zvrátili nepříznivý stav ve svůj prospěch. Huddersfield jen znovu potvrdil, že bohužel směřuje k sestupu z posledního místa. Na pásmo záchrany po tomto zápase ztrácí Terriers už 16 bodů.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat
duloig

3:0 C O Y I !!

Reagovat
OnlyWHU

3:1, COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Po divokým průběhu můžeme být vděčni za výhru. Pro mě ale zaslouží absolutorium jen tradičně Fabi a tentokrát všichni náhradníci. Výkon většiny hráčů základní sestavy je stejný zklamání jako pokračující laxnost a pasivita. Tedy do 1:3. Nevím, co si o tom myslet. Asi bych rychleji točil sestavu a to i v základu, ať se to týká kohokoliv. COYI!!!

Reagovat
duloig

No to bol porod Dostať 3 góly od klubu ktorý je posledný a za posledných 5 zápasov vonku nedal ani gól tak to je riadna hanba.Po 1:3 som to chcel vypnúť.Ani nemám radosť že sme vyhrali.Fakt

Reagovat
OnlyWHU

Taky moc neslavím.

Reagovat
TerriersSKCZ

Huddersfield im daroval 3 body ... brutalka, jak pustili vyhraty zapas

Reagovat
kolouch

Stastne tri body, za ktere jsem samozrejme rad, ale zadne slaveni si nezaslouzi. At uz jdou hraci i Pellegrini s prominutim do prdele s temi kecy, jak ma tym viteznou mentalitu. Tu si predstavuju uplne jinak. Kdykoliv jsme meli v sezone moznost se priblizit 6-7 mistu, vybouchli jsme s tymem ze spodku tabulky. To si fakt zase vystacime se stredem tabulky? Nebo mame z tech poharu strach nebo nejaky dlouhodoby komplex? Samozrejme je pred nama jeste dost zapasu, ale cekal jsem, ze se letos budeme rvat v klicovych zapasech podstatne vic.

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele