21. kolo
31.12.2017 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Arsenal FC 1:1

Po výhře na půdě Crystal Palace čekal hráče londýnského Arsenalu na konec roku další výjezd, tentokráte do Birminghamu proti místnímu West Bromwichi Albion. Když sedm minut před koncem skóroval Alexis Sánchez tečovanou ranou z přímého kopu, sahali Kanonýři po dalších cenných třech bodech a přiblížení k nejbližším rivalům v boji o umístění do čtvrtého místa. Minutu před vypršením základní hrací doby však domácí kontroverzně dostali výhodu pokutového kopu, kterou plně zužitkoval Jay Rodriguez a stanovil konečné skóre 1:1.

Penaltový incident z devětaosmdesáté minuty spočíval ve hře rukou v podání Caluma Chamberse, jehož zblízka trefil míčem někdejší hráč Arsenalu Kieran Gibbs. Rozhodčí Mike Dean nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, přestože anglický stoper Kanonýrů neměl ruku v nepřirozené poloze a stejně tak se nejednalo o úmysl. Arsenal si tedy ze stadionu Hawthorns odváží jen jeden bod a z průběžného pátého místa ztrácí na čtvrtý Liverpool tři body, zatímco West Bromwich zůstává v zóně sestupu na devatenácté příčce, jen o skóre před poslední Swansea.

Úvod utkání nabídl atraktivní podívanou s nadějnými akcemi na obou stranách, ovšem více ze hry měli podle očekávání favorizovaní hosté. Jak Alexander Lacazette, tak Alex Iwobi, jenž nastoupil místo zraněného Özila, však v zakončení nebyli úspěšní a brankář Foster zasahoval jen jednou proti ráně Iwobiho. Krátce po změně stran pak musel anglický gólman bravurně zneškodnit další pokus aktivního Lacazetta.

Sedm minut před koncem se Kanonýři nakonec přece jen dočkali. Přímý kop Alexise Sáncheze zpoza šestnáctky si proklestil cestu hráčskou zdí a s pomocí teče Jamese McCleana si našel cestu do sítě mimo dosah bezmocného Fostera. Následovala bujará oslava všech hráčů hostí, která nepodpořila nedávné spekulace o hráčském rozkolu kabiny Arsenalu právě s autorem branky Alexisem.

Radost Arsenalu ale měla jepičí život, neboť míč z kopačky Kierana Gibbse trefil stínujícího Chamberse do ruky u hrudi a rozhodčí Mike Dean tento incident posoudil jako penaltový. Následovaly mohutné protesty hostujícího hráčů a také samotný pokutový kop, který Jay Rodriguez bezpečně proměnil a zařídil svému týmu alespoň bod za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta.Spolu s jedničkou palácových krys výhra snů.

Reagovat
smazaný uživatel

Na WBA to mame vzdy tezky, neprijemnej souper ale jak jsem psal vyse 2:3 a doufam ze Lacazette se konecne trefi i kdyz v minulych zapasech hral skvele i kdyz ty goly nedal. S C Palace souhlas

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím nic moc. Spíš to vypadá na 0:0 než na výhtu gunners.. Ale budu pozitivní a budu věřit že to tam alexisovi nebo Iwobimu (konečně) padne.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle si zkazit večer... Kdybych to věděl, radši bych vůbec ten stream nezapínal a ani se o ten zápas nestaral... když dal Alexis gól málem jsem rozbil skleničku před sebou radostí, ale když vyrovnali, měl jsem chuť ji hodit proti zdi. Laca co nedal to je až udivující, vůbec na hroťáka. Alexis dal gól, když už jsem čekal spíš, že by musel Foster odejít z brány aby nám to tam padlo, ale jak vyrovnali měl jsem chuť se jít na zahradě zakoapt do země a vylézt, až na přísští sezonu, ale radši jsem vypnul stream, usmál jsem se a odešel... Úplně jsem viděl, jak Petr chytá svoji první penaltu za arsenal a..... leda hovno. Jako kdyby věděl, že má čech problém chytat pencle, tak mu to poslal pozemi doprostřed a bylo hotovo. Ale ten čechův zákrok v 80. min. byl výbornej. Takhle zklamanej jsem nebyl snad ani po dvojzápase s Bayernem.. Hodně mě hoši zklamali, nečekal jsem sice drtičku od nás, ale výhru 0:1/0:2 jsem očkával od klubu, kterej chce hrát LM.. teď se jen řádně vyhajpovat na středu a porazit blues. Stalo se co se stalo, navždy jim budu fandit. Věrní i když se nedaří. COYG <3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele