6. kolo
25.09.2017 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - West Bromwich Albion 2:0

Londýnský Arsenal potvrdil roli favorita a porazil West Bromwich Albion v poměru 2:0, přičemž o oba góly Kanonýrů se postaral letní rekordní nákup Alexander Lacazette. Triumf domácího celku se však nerodil vůbec hladce a tým Tonyho Pulise může po zápase notně žehrat na smůlu v zakončení i nepřízeň rozhodčích.

Přestože se Arsenal podle očekávání ujal drtivého 80% držení míče, první šance utkání připadla hostům, a to hned dvojnásobná. Jay Rodriguez si nejprve poradil v souboji s Mustafim a místo snahy vymodlit si pokutový kop se jal svůj únik zakončit přízemní ranou, kterou Petr Čech výtečně konečky prstů vytěsnil na tyč. Odražený míč v tu chvíli připadl dobíhajícímu Livermorovi, jenž však trestuhodně odkrytou bránu vůbec netrefil.

Poté, co domácí přežili tento kritický moment bez újmy, se sami ve dvacáté minutě ujali vedení. Špičkově zahraný přímý kop Alexise Sáncheze sice Ben Foster dokázal zastavit, jenže míč vyrazil pouze před sebe, na což nejrychleji zareagoval Alexander Lacazette a snadnou hlavičkou vsítil svůj třetí zásah sezony.

Průlom skóre utkání rozhodně prospěl a držení míč se po zvýšené aktivitě West Bromwiche začalo vyrovnávat. Sedm minut před koncem první půle měli hosté druhou obrovskou šanci ke skórování, když po Ramseyho ztrátě založil Krychowiak bleskový protiútok, na jehož konci našel skvělým centrem volného Rodrigueze. Anglický útočník sice hlavou překonal Čecha, jenže na brankové čáře se na poslední chvíli zjevil Nacho Monreal a perfektním obranným zákrokem odpálil míč nad bránu. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu, přestože měli více příležitostí hráči Baggies.

Šest minut po změně stran měl druhý gól večera na noze Alexander Lacazette, když mu Kolašinac s Elnenym připravili palebnou pozici z oblasti značky pokutového kopu, avšak Kieran Gibbs dokázal na poslední chvíli ránu francouzského forvarda tečovat na rohový kop. Přesto se Lacazette o čtvrthodinu později dočkal, a to z pokutového kopu poté, co sudí Madley posoudil Nyomův zákrok na Ramseyho jako penaltový.

Letní posila z Lyonu byla viditelně při chuti a po špičkovém zpracování před vyběhnuvším Fosterem neměla daleko k dosažení hattricku, z ostrého úhlu už však Lacazette nedokázal trefit odkrytou bránu. Když pak v závěru nezakončil gólově rychlý protiútok ani Ramsey, skončilo utkání vítězstvím Arsenalu 2:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat
Zajda

Snad se tímto zápasem Kanonýři posunou do horní poloviny tabulky. Tip 2:0.

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele