13. kolo
21.11.2015 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

West Bromwich Albion - Arsenal FC 2:1

Velké překvapení se zrodilo na The Hawthorns. West Bromwich zde po více jak deseti letech porazil Arsenal, který se tak v tabulce propadl na čtvrtou příčku. K dnešnímu vítězství 2:1 stačila Baggies pouze jedna střela na bránu. Alespoň bod mohl pro hosty získat v závěru Santi Cazorla, při pokutovém kopu však naprosto selhal.

Gunners dnes měli výraznou územní převahu, příliš velkých šancí si ale nevypracovali a i kvůli tomu odjíždí zpět do Londýna bez bodového zisku. Poprvé výrazněji zaměstnal Boaze Myhilla Alexis Sánchez, domácí brankář se ale blýskl povedeným zákrokem.

Prozatímní jednička West Bromwiche inkasovala až o dvanáct minut později. Mesut Özil mistrně zahraným přímým kopem našel v šestnáctce hlavu důrazného Oliviera Girouda a ten jemně posunul míč za zkoprnělého Myhilla. Francouzský forward tak mohl běžet slavit, přičemž svoji trefu symbolicky poslal do nebe zesnulým obětem pařížského atentátu.

Svěřenci Tonyho Pulise ovšem dokázali ještě do přestávky vývoj utkání zcela otočit. V 35. minutě se podobná situace jako při gólu Arsenalu opakovala i na opačném konci hřiště. Exekutorem standardní situace byl tentokrát Chris Brunt, na jeho centr si naběhl James Morrison, jenž z malého vápna přeloboval bezmocného Petra Čecha.

Pět minut nato už Baggies vedli. Salomon Rondón si naběhl na dlouho přihrávkou do strany, počkal na podporu spoluhráčů, aby pak pěkně vysunul Jamese McCleana, ten dokázal odcentrovat přes skluzující Bellerína a nešťastný Mikel Arteta, který na hřišti po patnácti minutách nahradil zraněného Francise Coquelina, si míč srazil do vlastní brány.

Ve druhém dějství se Wengerova ekipa snažila o vyrovnání, nejblíže tomu byl již ve 48. minutě Mesut Özil, jeho střela z nějakých čtrnácti metrů však pouze orazítkovala levou tyč. Sedm minut před koncem pak nabídl Gunners jedinečnou příležitost ke skórování sudí Mark Clattenburg, když odpískal penaltu po kontaktu Brunta se Sánchezem, jenomže Santi Cazorla při nejdůležitějším momentu podklouzl a poslal balón úplně mimo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

2

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:7

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele