2. kolo
15.08.2015 16:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Sunderland AFC - Norwich City 1:3

Na Sunderland bude mít Norwich po dnešku stoprocentně příjemné vzpomínky. Před 500 dny proti tomuto soupeři Kanárci uhráli své doposud poslední prvoligové tři body, nyní si na Stadium of Light bez problémů dotancovali pro další...

Dva góly před přestávkou venkovního zápasu Premier League - to se Norwichi nepodařilo od prosince 2012. Ovšem že Kanárci tento kousek zopakovali zrovna dnes, to také nebyla žádná náhoda.

Sunderlandská defenzíva se zatím sehrává a vypadá přitom dosti příšerně. Cameron Jerome se v podstatě nikdy za celé úvodní dějství neocitl pod pořádným tlakem stoperů, kteří si navíc často pomáhali nedovolenými zákroky.

Skóre nakonec Norwich otevřel ve 26. minutě - jen chvíli poté, co Pantilimon výborně vytěsnil Howsonův přízemní projektil. Ihned při následném rohu si už rumunský brankář stoprocentně nepočínal; Brady rozehrával nakrátko, pak sám centroval a Pantilimon míč vyrazil přímo na kopačku šťastně skórujícího Russella Martina.

A kapitán Norwiche nebyl jediným obráncem, který se dnes podíval na listinu střelců. Brzy ho následoval i Whittaker se svým trademarkovým výletem kupředu, okořeněným nádhernou narážečkou s šikovným Hoolahanem - 36. minuta, 2:0.

Sunderland se vzpamatovával jen ztěžka. Ke konci poločasu se k nějaké solidní šanci konečně propracoval za letu hlavičkující Fletcher, přičemž o pauze se Dick Advocaat pokusil ofenzívu Black Cats povzbudit střídáním útočníka Grahama za záložníka Larssona.

To se ale nepovedlo. Mackems nadále předváděli spíše chodecký výkon a jejich útočnou vozbu vytrhl teprve debutant Duncan Watmore, jenž za 20 minut stihl udělat víc než kterýkoliv z jeho spoluhráčů, a navíc i mazácky skóroval.

V tu chvíli už nicméně pouze reguloval pořádku svého týmu; Norwich totiž již tehdy půlhodinu vedl 3:0, když si v 57. minutě Redmond delikátně narazil s Hoolahanem a pak velice klidnou koncovkou uklidnil i celý mančaft.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele