3. kolo
22.08.2015 16:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Norwich City - Stoke City 1:1

Tohle Norwich pořádně opláče. První poločas byl ještě vyrovnaný a nabídl gól na obou stranách, ovšem po přestávce si Canaries vytvořili minimálně pět gólovek a hlavně kvůli famóznímu výkonu Jacka Butlanda se nakonec skóre ve zbytku utkání neměnilo...

Ještě předtím, než si začali domácí hromadně lámat zuby na účastníkovi nedávného Eura do 21 let, odbyl si svou chvilku slávy debutující Švýcar Xherdan Shaqiri. Ten se totiž hned po 11 minutách blýskl parádní dodávkou z nepřímého kopu, po němž i díky totálnímu vypnutí Alexe Tetteyho hravě udeřil Mame Biram Diouf.

Norwich takto doma opět prohrával a v následujících pasážích jen těžko dostával míč pod kontrolu; tempo hry diktovali sebevědomí hosté. Mnohé změnila teprve přestávka na pití po 25 minutách, která jako by Kanárky konečně odšpuntovala.

A brzy bylo vyrovnáno. Také Norwich přitom po bezmála půlhodině hry těžil víceméně ze standardky. Ačkoli Russella Martina napoprvé Butland vychytal, podruhé ho už po krátké hlavičkované a pohotové příhře Redmonda domácí kapitán přeci jen překonal. Navíc potupně mezi nohama.

Ve zbytku první půle se toho už mnoho neudálo, pouze Brady nebezpečně rozehrával přímý kop, do druhého dějství už ovšem Canaries vstoupili s velkou vervou. Jak parádní kolmice od Howsona, tak excelentní centr od Bradyho nicméně zůstaly trestuhodně nevyužity - ani Jerome ani hlavičkující Hoolahan nedokázali trefit vymezený prostor mezi třemi tyčemi.

Další obří šanci měl zanedlouho také Graham Dorrans, tehdy už ale sám těžko mohl udělat něco lépe; jeho přízemní ránu výtečně vytěsnil na tyč brankář Butland. A Potters mohli svému gólmanovi nahlas děkovat ještě jednou po hodině hry, když byl Butland pro změnu rychle na zemi při velké šanci Redmonda.

Stoke se mezitím vepředu příliš nechytal. Své nadějné průniky nedotáhli do zdárného konce Glen Johnson s Mamem Biramem Dioufem, zatímco Xherdan Shaqiri kroutil svou střelu těsně vedle.

Norwich se mezitím stával víc a víc frustrovaným mužstvem, a to především vinou Jacka Butlanda. Begovićův nástupce nejprve po své levé ruce znovu vychytal Dorranse a potom se blýskl senzačním reflexním zákrokem také proti Jeromeho akrobatické střele.

Právě Butlandův výkon v první řadě zabránil Canaries v plnohodnotné bodové nadílce, jinak ale v úplném závěru úřadovaly i jiné faktory - konkrétně váhající žolíci. Bradley Johnson měl lépe zakončovat po standardce skvělého Bradyho, přičemž na druhé straně dříve totéž platilo pro Joselua.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Stoke

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrají kanáři a Stoke že je

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Shaqiri

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele