5. kolo
12.09.2015 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Arsenal FC - Stoke City 2:0

Střelecké trápení Arsenalu na domácí půdě svým způsobem pokračovalo i dnes, přesto z toho je poměrně hladké vítězství nad Stoke City. To se na pořádný odpor zmohlo jenom na 15 minut druhého poločasu, jinak spoléhalo takřka výhradně na Jacka Butlanda a jeho vytrvalé odmítání takřka všech ofenzivních hvězd Gunners...

Už od samého počátku bylo zřejmé, že se Butland rozehřívá k dalšímu velkému výkonu. Patrně nejlepší brankář dosavadního průběhu sezony brzy likvidoval přímý kop Alexise, a i když zrovna nebyl schopen sám zasahovat, podržela ho proti Chilanovi branková konstrukce.

Potters start do utkání vůbec nepodchytili a už v deváté minutě takto Arsenal registroval čtvrtou tutovku; tentokrát dokonalý centr Bellerína nenasměroval mezi tři tyče Walcott, který vzápětí Butlanda testoval ještě jednou nízkou střelou.

Ve 24. minutě si řekl "proč by ne" také Koscielny a ranou z 25 metrů protáhl parádně plachtícího Butlanda. Chvíli nato brankáře Stoke City poděsil rovněž Cazorla.

Po půlhodině hry to už Arsenalu konečně klaplo: Özil přišel s nádherným balonem za obrannou linii, Walcott se vehnal před Muniesu a tváří v tvář Butlandovi mu již stačilo jen lehce prostrčit míč do sítě.

Hned vzápětí byl Čech přinucen k prvnímu zákroku odpoledne Joseluem, což patrně signalizovalo pozdější nástup menší revolty ze strany hostů. Ti si po přestávce v jedné pasáži užívali více balonu a zejména pod taktovkou Arnautoviće přebírali iniciativu i pěkně kousali.

Nesmělý tlak soupeře prořízla v 67. minutě Walcottova nepřesvědčivá koncovka, kterou ihned následovala další, když anglický forvard výborně zlomil ofsajdovou past a pak si vylámal zuby na dobře postaveném Butlandovi.

Zanedlouho byl Walcott nahrazen Giroudem, jemuž nechtěný pinball v podání hráčů Stoke City okamžitě přihrál velkou šanci. V té však francouzský forvard selhal a následně ani Cazorlova individuální akce ke gólu nevedla.

Právě Cazorla s Giroudem ale nakonec přeci jen Arsenal uklidnili. V 85. minutě se nevzrostlý Španěl vytasil s ideálně zahranou standardkou a Giroud si na jeho prudký centr na přední tyči s chutí počíhal, aby ho bez problémů trknul do sítě.

Butland byl takto sice dvakrát překonán, přesto zůstával suverénně nejlepším hostujícím hráčem, a to znovu potvrdil v 89. minutě, když se neuvěřitelně vymrštil proti hlavičce Koscielného.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
MCFC_8

4:0

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 pro Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Super tip,souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož Stoke přišlo díky červeným kartám z předešlých utkání o dva klíčové hráče, jen z těží si z Emirates Stadium odvede bod ba dokonce 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

co delali ze takhle dopadaji?

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaka ceska stanice ktera to vysila? Pokud ne, muzete dat nejaky kvalitni odkaz? Dekuji

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaka ceska stanice ktera to vysila? Pokud ne, muzete dat nejaky kvalitni odkaz? Dekuji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele