3. kolo
30.08.2014 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Saints si z Londýna odváží všechny body, West Ham přehráli jasně 3:1

Ronald Koeman si se Southamptonem připsal své první ligové vítězství na anglické půdě, o to cennější, že se urodilo na hřišti soupeře a ještě z nepříznivého stavu. O výhru 3:1 na půdě West Hamu se postaral dvěma zásahy Morgan Schneiderlin, jehož v závěru pojišťující brankou doplnil Graziano Pellé.

Kde jsou ty časy, kdy dával francouzský středopolař veřejně najevo svou nespokojenost s masivním odchodem svých spoluhráčů, aniž by se mu dostalo stejné příležitosti, a necítil být se dostatečně duchem přítomen na účast v zápasech Saints... Pravda, pořád tady ve vzduchu jeho možný odchod visí, ovšem v sobotním zápase na Boleyn Ground to byl právě Schneiderlin, kdo se velkou měrou zasloužil o cennou výhru svého klubu.

Dalším sobotním pozitivem je pro Koemana výborný výkon Graziana Pellého, osmimilionové náhrady za Rickieho Lamberta z Feyenoordu. Když sedm minut před koncem potvrdil vedení Saints třetím gólem, mnozí fanoušci Hammers začali znechuceně opouštět své sedačky. Sam Allardyce rozhodně neprožil ideální týden, neboť si dneškem připsal již druhou porážku v řadě. Tu první mu udělil třetiligový Sheffield United v Capital One Cupu, byť až skrze penaltový rozstřel.

Saints, kteří do zápasu šli s pohárovou výhrou nad Milwallem, byli zpočátku lepším týmem na hřišti. Více než v samotném zápase se Hammers předvedli bezprostředně před jeho začátkem, kdy fanouškům na stadionu představili novou posilu zvučného jména - na hostování do konce sezony totiž přišel z Barcelony Alex Song. Až po dvaceti minutách hry dokázali domácí ohrozit Frasera Forstera prostřednictvím Vaz Teho střely z bezprostřední blízkosti.

Sedm minut nato však někdejší brankář Celticu nezmohl nic s ranou Marca Noblea. Ta sice letěla z poměrně úctyhodné vzdálenosti, ovšem cestou změnila trajektorii díky teči hostujícího stopera Yoshidy mimo Forsterův dosah. Saints se pokusili okamžitě odpovědět hlavičkou Pellého, kterou až na brankové čáře musel odkopávat Cresswell. Ještě do poločasu se za svou snahu také dočkali vyrovnání. Přímý kop Tadiče ještě skrumáž těl před Adriánovou brankou prodloužila na zadní tyč, kde číhal osamocený Schneiderlin a pohotově nadvakrát srovnal na 1:1.

Po změně stran se s trochou nadsázky hrálo jen na jednu branku, tu domácí. Saints byli lepším týmem, svého soupeře ve středu pole přehrávali a vytvořili si několik slibných šancí. S Longovou i Tadičovou ranou z hranice šestnáctky si ještě Adrián poradil, a když inkasoval z hlavy Pellého, zachránil jej (správně) odmávaný ofsajd, ovšem gól hostů visel ve vzduchu. Nakonec se Southampton prosadil po další standardní situaci. Nakrátko rozehraný rohový kop zastihl defenzivu Hammers v nedbalkách, čehož James Ward-Prowse využil k přesnému centru do šestnáctky na nabíhajícího Schneiderlina, jenž na přední tyči uklidil míč do sítě podruhé. Když pak v 83. minutě zakončil Pellé svůj kvalitní výkon okamžitou dorážkou po vyboxovaném centru Clynea, bylo o rozdělení bodů jasno. Z poloprázdných tribun Boleyn Groud se tak v závěru neslo k trávníku bučení, které pro Sama Allardyce nevěstí nic dobrého.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdo dá goly ??

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele