14. kolo
02.12.2014 21:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

West Bromwich Albion - West Ham United 1:2

West Ham se po zaškobrtnutí na hřišti Evertonu dokonale sebral a po Newcastlu porazil i West Bromwich Albion! Díky brankám Kevina Nolana a Jamese Tomkinse vyhráli Kladiváři na hřišti Baggies 2:1 a drží se na odstup jediného bodu od TOP 4. Naopak WBA dnes prohrál počtvrté v řadě a je velmi blízko sestupovým vodám.

Se čtrnácti odehranými koly je samozřejmě brzy na nějaké závěry, ale zůstává jasným faktem, že West Ham má nakročeno k přelomové sezóně ve své historii. Doposud byl v první čtyřce, která dnes zajišťuje postup do Ligy mistrů, jen jednou v historii - 29 sezón zpátky skončil třetí. Maximem v Premier League zůstává páté místo z před šestnácti let.

O poznání lépe přitom dnes začali hráči domácího celku. Přímý kop Grahama Dorranse si ve výskoku našel stoper Craig Dawson, jenž přesnou hlavičkou otevřel skóre už po deseti minutách hry - 1:0.

Dalších deset minut nato ale mohli hosté vyrovnat. Tomkins hlavou dostal míč do šestnáctky, kde se Kevin Nolan pokusil o zakončení nůžkami - Foster jej však vychytal, stejně jako jeho následnou dorážku. Gólu se Hammers dočkali až v 35. minutě a opět u toho bylo akrobatické zakončení. Carroll zastříhal nohama ve vzduchu, a přestože Foster zase úřadoval, tentokrát už kapitán Nolan s dorážkou uspěl - 1:1.

Ještě důležitější zásah přidali svěřenci Sama Allardyce v závěru prvního dějství. Dobrá střela Kouyatého skončila kořistí vynikajícího Bena Fostera, ale následný roh přinesl West Hamu druhý gól - centr Downinga si na zadní tyči vyčíhal James Tomkins, který i díky špatnému postavení bránícího Dawsona otočil skóre - 1:2.

Po změně stran byli mírně aktivnější domácí fotbalisté, jejichž snaha vyvrcholila po sedmi minutách. Druhý gól v utkání měl na noze netradiční střelec Craig Dawson, jenž byl po Lescottově sklepnutí úplně sám před bránou. Potvrdil ale, že si se zakončením tak úplně netyká, a míč z jeho kopačky skončil mimo branku.

Ve druhém dějství se hosté nezmohli prakticky na nic. Ani jednou nevystřelili na bránu a vlastně se soustředili pouze na bránění. Jejich hrdinou byl hlavně díky výkonu v druhé polovině utkání gólman Adrián, jenž si poradil s oběma největšími šancemi WBA. Shodně je měl na svědomí Victor Anichebe, jenž vždy selhal a West Ham tak získal už sedmou výhru v sezóně (loni na tuto metu čekal 26 kol).

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci, rozsekame je na cucky!! 1:3 Go IRON'S

Reagovat
duloig

A poméééé 0:2

Reagovat
OnlyWHU

To dáme: 1:3!

Reagovat
smazaný uživatel

Good job

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele