13. kolo
29.11.2014 13:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

West Bromwich Albion - Arsenal FC 0:1

Arsenal prolomil ledy a na parádní výhru nad Borussií Dortmund zpátky na anglické scéně navázal první výhrou ve třech kolech. Jedinou brankou se o ni zasloužil Danny Welbeck, jenž se trefil již pošesté v novém dresu. West Bromwich začal být pořádně nebezpečný až ke konci, kdy dokonce nastřelil břevno...

Zpočátku se Gunners prezentovali spíše jako brejkové mužstvo; popravdě nepříliš efektivní brejkové mužstvo. Cazorla takhle z protiútoku dvakrát zakončoval pouze do soupeře, a tak nějakou práci Fosterovi poprvé přidělal až Alexis, jakmile to jednou vzal sám na sebe.

Brzy nato Arsenal přišel o dalšího obránce - při svém návratu na post levého beka se zranil Monreal (a na tomtéž postu potom kulhal rovněž jeho náhradník Gibbs). Ani to ale hostům nebránilo v dalším stupňování své dominance. Po 25 minutách se v první větší šanci duelu ocitl Welbeck, po převzetí Ramseyho kolmice si však na Fostera nepřišel.

Brankáře WBA vzápětí málem nachytal Giroud, když jej ožebračil ve stavu nezřízeného kličkování, zakončovat už ale francouzský forvard musel pomalu od rohového praporku, takže Albionu příliš skutečného nebezpečí nehrozilo.

První poločas zakončil Arsenal relativně na výši a očividně mu prospíval zlepšený pohyb celé útočné trojky. První hezká kombinace nového tandemu Giroud-Welbeck nicméně dala vzniknout akorát další nevýrazné střele Cazorly a pro změnu těsně mimo zanedlouho pálil Ramsey.

Hned zkraje druhé půle se Cazorla na levé straně prodral před Wisdoma a vyzval Welbecka, jenž hlavou přeci jen překonal Fostera - 0:1. Arsenal takto zvládl okamžitě přehrát tlak na domácí a ti si s ním dlouho nevěděli příliš rady. V 76. minutě dokonce publikum sarkasticky aplaudovalo teprve druhému domácímu projektilu směřujícímu mezi tři tyče.

Přesto se ještě Baggies vytasili se solidním závěrečným tlakem. Jedovatá Bruntova rána byla zablokována až uvnitř vápna a Berahinova hlavička záhy dokonce orazítkovala břevno. Gardnerova záludná, jemně tečovaná rána zpoza šestnáctky potom rovněž nenechala takového příznivce Arsenalu úplně chladným; na ukazateli skóre již nicméně k žádné změně nedošlo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gunner14

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Kempes12

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele