3. kolo
30.08.2014 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Swans rozdrtili West Brom a vévodí ligové tabulce

Suverénní jízda Swansea v úvodu Premier league nebere konce ani po třetím kole. Díky brance Dyera z druhé minuty se svěřenci Garryho Monka proti West Bromwichi rychle dostali do vedení, které už ve zbytku utkání nepustili, ba naopak ještě přidali další dva zásahy a vyšvihli se s plným bodovým ziskem na první místo tabulky.

Hosté z Birminghamu, kteří se v minulé sezoně jen tak tak zachránili sedmnáctým místem, mají oproti Swans o celých sedm bodů méně a stále čekají na svou první výhru v novém ročníku. Jestli se nové posily Baggies rychle nechytí, čeká manažera Irvina další nelehký úkol vybalancovat konečné postavení znovu na té správné, nesestupové straně...

U všech tří branek Labutí z prvních dvou ligových kol byl Gylfi Sigurdsson, ofenzivní záložník s vytříbenou technikou, jímž pohrdnul Tottenham a nechal jej odejít zpět do velšského klubu. Nikoho by tak nemělo překvapit, že to byl islandský reprezentant, kdo měl přímý podíl na prvním gólu do sítě Baggies. Díky krásné kombinační akci mezi Sigurdssonem, Bonym a Dyerem se poslední jmenovaný dostal po Sigurdssonově patičce k zakončení do odkryté brány z ostrého úhlu, které suverénně zakončil.

Diváci na Liberty Stadium snad ani nedoufali, že by mohl přijít další, ještě krásnější gól. Wayne Routledge je ještě do poločasu perfektně vyvedl z omylu. Zatímco s centrem Dyera si obrana WBA prostřednictvím Dawsona poradila, odhlavičkovaný míč si těsně před šestnáctkou vzal do správy někdejší záložník Newcastlu a ekvilibristickým volejem přesně k pravé tyči nedal nebohému Fosterovi pražádnou šanci zasáhnout - 2:0.

Přestože před zápasem Garry Monk vychvaloval možné přednosti změny rozestavení na 4-4-2, první půle sobotního zápasu jasně ukázala, že opustit to současné s jedním hrotem se Sigurdssonem za zády a dvěma aktivním křídelníky po stranách by byl neodpustitelný hřích. To na druhé straně připadá momentálně v úvahu takřka cokoli - WBA totiž doposud nakupovali nejvíce ze všech klubů Premier league. Z posil birminghamského klubu by se už dala postavit rovnou celá zbrusu nová jedenáctka, alespoň pokud se definitivně potvrdí příchod argentinského křídla Sebastiána Blanca.

Jiná, blyštivější a o poznání dražší posila, Brown Ideye, již do základní sestavy Baggies nakoukla, a bylo to zatím jedno velké zklamání. Nigerijského útočníka slupla obrana Swans jako malinu, i když je na místě dodat, že podpora jeho spoluhráčů byla mizivá. Domácí jasně dominovali a otázkou byl jen konečný počet nastřílených gólů ve Fosterově síti. Třetí a poslední zásah přidal po změně stran znovu ve velké formě hrající Dyer, jehož do samostatného úniku nevysunul nikdo jiný než Gylfi Sigurdsson. Islandský záložník se momentálně po třech kolech těší bilanci jednoho gólu a čtyř asistencí, nejvíce z celé ligy.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude Bonyho zápas....a trefí se i Gomis....3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak né no ale myslíte, že mají Swans na to porazit Chelsea? Za mě min. na remízu mají

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se nebudou dit silenosti, tak doma na nas rozhodne nemaji.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně!!! Swansea City jede v nové sezóně jak dobře namazaný stroj ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele