5. kolo
20.09.2014 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Swansea City - Southampton FC 0:1

Vytrvalý tlak se nakonec Southamptonu přeci jen podařilo promítnout i na ukazatel skóre. Zápas, který notně poznamenalo prvopoločasové vyloučení přemotivovaného Bonyho Wilfrieda, rozhodl svým premiérovým gólem za Saints Victor Wanyama...

V ochozech Liberty Stadium dnes nechyběl ani Roy Hodgson, hlavní trenér anglické reprezentace, který se přišel podívat zejména na dvě křídelní dvojičky oponentů - Clynea s Routledgem a Dyera s Bertrandem. Právě na křídlech se pak v úvodní půli odehrávala většina důležitých soubojů, přičemž labutě měly v tomto směru zpravidla navrch.

Například ve 12. minutě Routledge pěkně hledal Dyera, před nímž výtečně zasahoval Bertrand, a pak sám prvně jmenovaný neúspěšně pokoušel štěstí svým ambiciózním volejem. Na Routledgeovo konto připadá rovněž další větší šance Swans, když ve 28. minutě po přihrávce Sigurdssona jeho produkt vnějšího nártu dokonce lízal horní tyč Forsterovy branky.

Anglický brankář měl znovu menší štěstí o chvíli později, když Bony Wilfried hlavičkoval po Sigurdssonově rohu a Forstera musel na brankové čáře zastupovat Bertrand. To byl zároveň poslední pozitivní záblesk útočníka z Pobřeží Slonoviny, který již dříve viděl žlutou kartu za oboustranně nebezpečný vzdušný souboj s Fontem, a pak ve 39. minutě inkasoval druhou za ošklivý zákrok na Yoshidu.

Southampton v první půli moc nepředvedl, když jedinou jeho příležitost spálil Pellè po znamenité práci dua Tadić-Bertrand, po 15minutovém oddechu to už ale bylo o něčem docela jiném. Swansea poločas načalo s odřezaným Sigurdssonem navrchu a postupně se zatahovalo níž a níž, dokud se pouze nebránilo.

Zanedlouho se pak zákonitě začaly valit také první druhopoločasové příležitosti Saints. Tadićův pokus třeba skončil na horní síti Fabianského svatyně a ještě hůře Swans bylo, jakmile se srbský křídelník soustředil raději na tvorbu hry. Speciálně ta Pellèho hlavička po Tadićově centru donutila Fabianského k těžšímu zákroku; naproti tomu když se o dodávku staral Clyne, polský gólman neměl s likvidací Pellèho projektilu nejmenší potíže.

Právě italský forvard byl logicky ve středu všeho dění, a jeho koncovka měla dnes daleko k dokonalosti (velmi záhy neuspěl ani za asistence Davise). Nicméně jakmile se Pelle načas proměnil v nahrávače, rázem to šlo: zrovna jeho precizně odměřený pas stál u zrodu Wanyamovy rozhodující trefy 10 minut před koncem.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Bony

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele