8. kolo
18.10.2014 16:00 CET
8 : 0
(3:0)

Reportáž

Southampton FC - Sunderland AFC 8:0

Čtvrté nejvyšší vítězství v dějinách klubu kontra nejhorší ligová prohra v historii Sunderlandu. Fanoušci Southamptonu jen těžko zapomenou na tuto sobotu, během které Saints využili každé chyby tragikomické defenzívy soupeře. Exkluzivním výsledkem si navíc udrželi třetí příčku, zatímco Mannone tahal za devadesát minut balón ze sítě častěji než za předešlých sedm kol.

První momenty u Saints nic zajímavého nenabídly, hned v druhé desetiminutovce už ale stadion nestíhal utichnout. Ve 12. minutě se pokoušel středem hřiště proskákat Long, na vápně ho ovšem zastavil Vergini parádní střelou z první, která se stočila perfektně k tyči, nešťastný vlastní gól tak přeci jen přinesl i fotbalovou krásu. Jen pár momentů poté přišel další kiks s pokusem o odkop, to Brown trefil záda Wickhama, balón sebral Davis a přihrávkou přes malé vápno namazal Pellèmu před odkrytou branku - 2:0.

Vůbec první větší hrozna Black Cats přišla až ve 34. minutě, Fletcher dostal na milimetr přesnou kolmici za obranu, Forster ovšem včas vyběhl a zmatkující útočník poslal balón mimo tři tyče, aby se neúspěšně pokusil pádem přes brankáře o penaltu. Místo drama tak přišel únik už na rozdíl tří branek. Zřejmě tragickou obranou frustrovaný Mannone propustil nikterak kvalitní volej Corka těsně za brankovou čáru. Ač tentokrát hosté nepomohli špatný odkopem, naprosto vypustili z hlavy levou část svého pokutového území, přestože i centrující Tadić stál již ve vápně.

Druhá půle se téměř dvacet minut nesla v pachuti marné snahy hostů a lehkonohé kontroly vedení domácích. Ti se naštěstí pro diváky s jasným náskokem nespokojili a za další pomoci soupeře se opět prosadili v 63. minutě, kdy nehlídanému Pellèmu přistál balón na noze deset metrů od branky. Jeho střelu dokázal Mannone výrazně zpomalit, jenže přání soupeře docílil "nemehlo" Bridcutt.

Sám Pellè však gólově ostrouhal jen šest minut, po přihrávce Tadiće od pravé lajny pálil přes obránce naprosto přesně ke vzdálenější tyčce překvapeného brankáře. Kdyby to bylo vše, dalo by se mluvit o trpce nevydařeném utkání Sunderlandu, jenže po dalších minutách si fanoušci Black Cats museli myslet, že si jejich oblíbenci dělají z vlastních příznivců srandu. Jak jinak vysvětlit další fatální zaváhání při odkopu, tentokrát od samotného Mannoneho, jenž precizně nalil Tadićovi ke snadnému zásahu, aby jen pár vteřin poté stejný hráč přihrál Wanyamovi, který se ve vápně, v němž bylo dvakrát tolik bránících hráčů co útočníků, prosadil střelou bez přípravy.

Definitivní tečku za úchvatným dějem udělal Sadio Mané v 86. minutě, který hravě předběhl unaveného obránce a prudkou ranou ze sedmi metrů rozvlnil síť po osmé. Asistentem nemohl být nikdo jiný než Dušan Tadić, který si tak k jednomu zásahu připsal hned čtyři přihrávky a nejvýraznější měrou (snad kromě samotných hostů) se podílel na bezesné noci v postelích hráčů Sunderlandu.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com, onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

po boji je každý generál, ale tento tip vyzerá fakt komicky v porovnaní s výsledkom

Reagovat
smazaný uživatel

to asi každý tip tady, zbytečný koment ...

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Hosté mají ze 7 zápasů už 5 remíz,tak by ta jejich velkovýroba mohla přestat.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ManUnited

Vergini to zakončil celkem zkušeně

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman se smal od zacatku az do konce rozhovoru http://youtu.be/hqmWAwok7bk.

Poyet se mohl jen omlouvat fanouskum ... https://www.youtube.com/watch?v=SYxUb1BYsDM&hd=1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

podle mne si Manone myslel, ze cervenobily dres je jejich, protoze oni ho pouzivaji taky. Proto asi takhle namazal Tadicovi

Reagovat
smazaný uživatel

O Tadičovi jsem věděl prd, ale shodou okolností ho teď /a Pelého takyú chválili v jednom časopise, tak jsem si na něj dal pozor a bum 1plus4!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Radin

pofiderní, jak mám Southampton rád, tak tenhle zápas mi přišel jak prodanej, to mi říkejte někdo, že jeden tým dostane tolik pofiderních gólů..působili jako totální lempli, jako by se jim ani nechtělo a sami jim namazávali aji :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele