14. kolo
02.12.2014 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester United - Stoke City 2:1

Do třetice! Manchester United opět vyhrál a upevnil si místo na čtvrté pozici Premier League. Výkon to však rozhodně nebyl nikterak skvostný a jen úchvatný De Gea zajistil v závěru týmu Louise van Gaala tři body. Gólově se o to postarali Marouane Fellaini a nejspíš Juan Mata. Za Stoke korigoval Steven N’Zonzi.

Na papíře bylo utkání rozhodnuto vlastně už před úvodním hvizdem. Stoke City na Old Trafford nevyhrálo 38 let; s výjimkou "moyesova" počinu letos v únoru navíc nevyhrálo ani doma už téměř tři desetiletí. Prohrálo navíc obě poslední ligová klání, zatímco United minulé tři shodně opanovali...

...a k prodloužení všech možných sérií se mělo nachýlit už po čtvrt hodině, kdy si svoji slabou chvilku vybral brankář Potters Asmir Begović. Jeho zoufalý odkop zachytil Robin van Persie a přečíslení tři na jednoho dostal k vyřešení Ander Herrera. Nekvalita jeho zakončení, které zamířilo těsně nad břevno, však překvapila celý stadion.

Bosenský gólman se však přeci jen "dočkal" - už za pět minut. Pohlednou akci začal Mata, Herrera napravil předchozí zaváhání výborným centrem do šestnáctky, kam se jako velká voda přivalil Marouane Fellaini a přesnou hlavičkou zavdal ochozům "Divadla snů" k oslavám.

Vedení však favoritovi nevydrželo příliš dlouho. Pět minut před přestávkou pronikl do vápna Bojan, a byť u míče nezůstal, odražený předmět sváru dokonale napálil k tyči Steven N’Zonzi. Ani vyrovnaný stav však neměl být příliš dlouho aktuálním - po přímém kopu z boku šestnáctky a několika odrazech vně se do stoprocentní šance dostal opět Fellaini, jenže místo nekompromisního zakončení jen udělal přízemní pomalou střelou hrdinu z Begoviće.

Svěřenci Louise van Gaala vstoupili do druhého poločasu s velkým odhodláním. Soupeře od první minuty od obrátky tlačil k vlastní bráně, ale dlouho z převahy nebyli schopni nic vytvořit. Až v devětapadesáté dokonale zahrál přímý kop Juan Mata a míč doputoval až do sítě. O branku se sice vehementně hlásil Marcos Rojo, ale ani zpomalený záběr nedokázal odhalit, kdo je skutečně gólovým střelcem.

Za deset minut měl třetí branku na kopačce čerstvě devatenáctiletý mladík James Wilson, jenž zužitkoval svou rychlost, aby unikl obráncům Stoke; v zakončení už ale selhal - stejně jako o několik minut později Fellaini, jenž dostal na hranici vápno nabito od Herrery.

Místo klidu na své kopačky však United nadělil hostům šanci bojovat o body do poslední vteřiny. V tu chvíli se ale do role hrdiny vtělil David De Gea, jenž nejprve skvěle lapil hlavičku Dioufa, aby posléze vyrazil další jasnou gólovku Stoke, a pak jej na brankové čáře zastoupil Young.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
PePiG7

2-1 Rooney,DiMaria-Diouf

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Naberáme formu tipujem tak isto ako proti Hullu 3:0 ale strelcou tipujem trocha iných Rooney Herrera a Di maria

Reagovat
smazaný uživatel

Jak muzes tipovat Di Mariu, kdyz je zranenej?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom holt nevěděl, no.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 Rooney,Mata

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MySch017

Tip eurofotbalu 0?? vôbec nie nezaujatý tip

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Byly tu uz i zaujatejsi... Remizka by me dnes u vas neprekvapila.

Reagovat
forrest

Jo, tipy a souhrny od fantomase jsou skvele poctenicko...

Reagovat
smazaný uživatel

wow young tam kde zacinal:)

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
Devil

Uff...ten závěr byl na infarkt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele