4. kolo
14.09.2014 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Konečně. Manchester United rozstřílel QPR a poprvé vyhrál

Katastrofický scénář se nenaplnil a Manchester United dokázal na čtvrtý pokus zvítězit. Hlavní hvězdou při suverénní výhře 4:0 nad Queen’s Park Ranges byl Ángel di María, který jeden gól dal a další připravil. O zbylé branky proti zoufalém QPR zařídili Ander Herrera, Wayne Rooney a Juan Mata.

Harry Redknapp zůstal u osvědčeného rozestavení se čtyřmi obránci, což napodobil i jeho protějšek Louis van Gaal. Nikoli však z důvodu prozření, ale spíše kvůli rozsáhlé marodce jeho stoperů. Prvního startu se dočkal Daley Blind s Marcosem Rojem, další nováčci z Manchesteru United Luke Shaw a Radamel Falcao začali utkání na lavičce. V sestavě Rangers debutovali záložníci Sandro a Niko Kranjčar.

Gólostroj United se vlastně ani nerozjel, vždyť za celý první poločas si suma sumárum hráči v červeném připsali dvě střely na branku. Přesto se do kabin šlo za stavu 3:0. Než domácí vysvobodil Di María, ohrozil tým Louise van Gaala branku jen jedinkrát. Střela jinak nepříliš viditelného Maty mířila těsně nad.

Až uprostřed úvodního dějství se Manchester dostal do vedení. Centrovaný míč z přímého kopu minul několik hlav, Green na něj nedokázal zareagovat a Ángel di María se mohl radovat z první branky v dresu United. Radost mu však málem vydržela jen chvíli, po půlhodině mohlo být srovnáno. Minelu nepochopitelně vyběhnuvšího De Gey ale po nedůrazném zakončení Phillipse zažehnal dobře postavený Evans.

Od Rangers to byla jediná nebezpečná situace, většinu času trávili bráněním - a ani to jim příliš nešlo. Nebetyčnou nedůslednost v okolí šestnáctky využili United do přestávky hned dvakrát. Nejprve skóroval Ander Herrera, kterému k přesné střele k tyči nabil Wayne Rooney, aby kapitán MU i Anglie lekci z produktivity dokonal další milimetrovou ranou sám.

Druhé dějství načal překvapivě aktivněji tým Harryho Redknappa, který hned zkraje div nesnížil - Kranjčarovu přízemní ránu ale reflexivně vyrazil De Gea. Ani na druhé straně se hned z první nebezpečné situace neurodilo. Mata sice do vápna pronikl bystře, ale koncová fáze už ve spojení s Rooneym tak dokonale neskončila.

Obout se do toho musel opět Di María - a opět zařídil gól United tak nějak omylem. Levačkou se opřel do míče, který místo na bránu zamířil přesně na nohu trestuhodně volného Juana Maty, jenž měl dostatek času na zpracování a umístění balonu pod břevno - 4:0.

Na debut jednoho z nejlepších střelců Evropy Radamela Falcaa si museli domácí fanoušci počkat celých 66 minut. Bohužel pro jeho příznivce se dostal už do fáze hry, kdy United prakticky dohrávali snadné vítězství. Naopak další střídající útočník Eduardo Vargas málem využil zaváhání Blacketta - zamířil jen těsně vedle.

Přesto se nakonec El Tigre do gólové šance dostal, když dorážel dalekonosnou střelu Blinda. Robert Green ale své lehké zaváhání druhým zákrokem napravil. Zoufalé QPR dovolilo United ještě jednu šanci, kterou nicméně zahodil Januzaj, a tak zápas skončil "jen" 4:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (29)

Přidat komentář
Devil

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 a doufám,že na stoperech Jones-Rojo.

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
Infernoqt

/e 2:0 // 2:1 // 1:1

jsem zvědavý na formaci a návrat kluků po zranění

2:0 na 4 obránce a diamant

2:1 při 4-3-3

plichta při tom, co jsme hráli doteď

gol dá Rooney a Falcao

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
vanGomm

HX.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Tuxedo

1:2 a viťazný gól najlepšie v 95 min. z 93 klasicky Fergie time

Reagovat
Infernoqt

-.- jak nás doma dá QPR tak to bude fakt v prdeli sezona... vidím to na beton soupeře a naši nemohoucnost, pokud to nové posily nezmění... HX

Reagovat
smazaný uživatel

už musí nastat obrat-2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

S obměněným kádrem 1-0 nebo to bude kanonáda

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nás QPR budou šetřit a vyválčíme cenej bod Tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:6

Reagovat
smazaný uživatel

ať se to dá zda neuvařitel protí QPR doma se snad stratit body ani nedá....ale MU zase "překvaví" co všechno se nedá zvládnou...ono za poslední rok utracených více než 100 mil liber nestačilo na Burnley tak ani další 10 milionu liber v posledních dnesch zase asi nebodu stačit aby filosofie LVG fungovala..........ale ani z případné výhry, pokud bych byl fans MU nejásal, ten los pro MU je více než hratelný od začátku i s béčkem

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 2:0. Goly da van persie nebo nejaka z letních posil takze bud falcao nebo di maria.

Reagovat
tnt03

4-0 Rooney, 2x RVP, Falcao

Reagovat
hradec

Man Utd 1:2 QPR .... fans Red Devils zažijí další nemohoucnost v útoku a k tomu i pravidelné minely v obraně. Snad se udržíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejslabsi tym v PL Q.P.R.......tak jestli nevyhrajou na nima, fakt newim. Pravda fotbal nema logiku a s Persim kterej je absolutne z formy nemuzou vyhrat

Reagovat
PePiG7

2-0 Wazza,Falcao

Reagovat
jackinho10

Nic proti Manu, ale jestli nastoupi opravdu takova sestava, tak to je neskutecny paskvil

Reagovat
VanKun88

1:2

Reagovat
sensei25

Prečo nebude Falcao v základe?Persieho dá dole aj so zlomenou nohou...

Reagovat
smazaný uživatel

Takovéhle góly se nesmí dostávat :/ No alespoň že to byl Angel

Reagovat
smazaný uživatel

Peršan zatím opět neviditelnej... už aby ho zastoupil Ramadán.

Reagovat
MySch017

Obout se do toho musel opět Di María - a opět zařídil gól United tak nějak omylem. Levačkou se opřel do míče, který místo na bránu zamířil přesně na nohu trestuhodně volného Juana Maty, jenž měl dostatek času na zpracování a umístění balonu pod břevno - 4:0. ...toto je čo za pičovina? To bola prihrávka a nie strela OMG, to videl snáď každý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele