13. kolo
29.11.2014 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United - Hull City 3:0

Manchester United si připsal třetí vítězství v Premier League v řadě, když v domácím prostředí potvrdil roli favorita a porazil Hull City s přehledem 3:0. Jedinou kaňkou na tomto triumfu je zranění Ángel Di Maríi.

Louis van Gaal připravil pro veřejnost první překvapení již před výkopem. Marcos Rojo měl být po zranění připraven maximálně mezi náhradníky, nakonec však na perfektně připravený pažit na Old Trafford vyběhl od prvních minut a postavil se po bok Chrise Smalliga.

Úvod klání byl velmi opatrný a pro Red Devils také poměrně nešťastný. Po čtvrthodině utkání totiž musel ze hry odejít kvůli bolestem pravděpodobně zadního stehenního svalu Ángel Di María. Hvězdný Argentinec se sice snažil své zranění rozběhat, ale nakonec musel přepustit své místo Anderu Herrerovi, jenž se v ostrém zápase objevil po více jak měsíční pauze.

Zanedlouho se už ovšem mohl Louis van Gaal konečně radovat. Allan McGregor si při rohovém kopu počínal velice nedůrazně, po závaru v malém vápně odvrátil míč pouze na kopačku Smallinga a pětadvacetiletý zadák propasoval míč až za brankovou čáru. Tento fakt musela potvrdit až branková technologie a nebýt ní, těžko by tuto trefu hlavní rozhodčí Anthony Taylor uznal.

Od tohoto momentu bylo na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo a Tigers se nedokázali dostat pořádně do hry. Druhou branku mohl přidat sváteční střelec Chris Smalling, ale protentokrát mířil pouze do boční sítě. Pár minut nato měl gól na kopačce Robin van Persie, bohužel pro Manchester si v zakončení rozhodně nepočínal tak, jak jsme od něj bývali zvyklý.

Ještě do přestávky se však aktivním Rudým ďáblům povedlo navýšit své vedení. Curtis Davies chyboval, nabídl balón van Persiemu, který ho přiťukl Rooneymu a kapitán United prudkou přízemní střelou rozvlnil síť. Skotský brankář McGregor se za perfektně provedeným kopem stačil pouze ohlédnout.

Po změně stran se domácí trochu zatáhli a Hull několikrát zahrozil po standardních situacích. Žádnou vyloženou příležitost si ovšem nevypracoval. Naopak v 66. minutě vedli Devils již o tři góly. Velmi dobře hrající Herrera vystihl rozehrávku hostů, přihrál van Persimu, ten se výborně uvolnil a dokonalým projektilem vymetl horní růžek McGregorovy svatyně.

Na poslední dvacetiminutovku nahradil Robina van Persieho v sestavě další navrátilec po zranění - Radamel Falcao. Svůj comeback mohl oslavit stylově gólem, ale v jednoznačné pozici nevídaně selhal. Juan Mata mu předložil míč před prázdnou bránu a kolumbijský forward trefil pouze jednoho z obránců.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Diabli sa rozbiehajú čomu som rád ale aj Hull bude hrýzť tipujem 2:1 a opäť výborný výkon Geu a Rooneyho

Reagovat
PePiG7

4-0 2xWazza,RvP,Wilson

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hull je prostě totálně z formy K tomu ještě zápas na Old Trafford, kde Manchester body příliš neztrácí. Na druhou stranu Hull získalo víc bodů venku(5) než doma(6), tak by mě mohli zase po delší době překvapit nějakým dobrým výsledkek.

Přání: 1:2

Tip: 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hrajem naprosto ostudnej a smesnej fotbal,u kazdyho zapasu trpim.Je to fakt hruza.Nase obrana je srovnatelna tak ze 4.ligou.Nechapu ten kurz na nas...Dokud nevypadne z lavicky ten postizenej holandskej darmozrout,tak se bohuzel nic nezlepsi.Nezachranil by nas ani Ronaldo,Rodrigez,Bale,Messi ani vidic s ferdinandem v jejich nejvetsi slave.Nemit DeGeu,hrajem o sestup.Doufam,ze nas zase podrzi a z nejakeho brejku dame nakej ten gol...Van Gaal ven!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím s tebou.

Výkony nejsou sice luxusní,ale LVG pracuje stýmem,máme plno zraněných, jak to chceš pak sladit,logicky že to LVG skládá co má k dispozici. Zranění se nám vůbec nevyhýbají.

Myslíš si že je to výmluva,ale LVG sám řikal že chce 3roky a dostane tým tam kam patří.

Letos je cíl UNITED kval.se do LM pro příští sezonu /jak to sám říkal opakovaně G.Neville/na ofic.stránkách UNITED. Máme výborného stratega na laviččce. Tak pá kamaráde.

Reagovat
smazaný uživatel

proc teda kupoval obrance Blinda,ktereho vyuziva v zaloze a do obrany dava zalozniky?Proc jeden z nej zalozniku v Anglii Mata lesti lavicku.Protoze ho nema rad?Tak to neni strateg,ale trotl.Sam rikal ze potrebuje 100 dni na sehrani.Takovy hvezdy co si dotahnul,nemuzou hrat,tak spatnej fotbal ani bez trenera.Nevadi kdyz prohrajem,to se stava,ale jak?Treba z City jsme hrali 85 minut na vlastni pulce a 45 minut z toho v nasem vapne.Z Arsenalem dobra,vyhrali jsme,ale jak? 3 brejky za zapas.Tohle se mi fakt nelibi...Ikdyz ted v sobotu se konecne odehral druhej povedenej zapas od jeho prichodu.tak uvidime.Velice rad bych uznal chybu a priznal,ze jsem se seredne mylil...

Reagovat
vanGomm

Tip 1 na první poločas a to dám i na tiket,protože tam kurzy pod 1,50 nehraji.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele