2. kolo
24.08.2013 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sunderland brzy udeřil, Southampton ale dokázal po tlaku alespoň srovnat

Souboj Southamptonu se Sunderlandem skončil dělbou bodů, urodila se remíza 1:1. Skóre otevřel už po třech minutách hostující Giaccherini, domácí pak byli po celý zápas lepším týmem, dokázali už však pouze srovnat, když se krátce před koncem prosadil Fonte. Pro Black Cats je to první získaný bod v sezoně, Saints si po dvou kolech drží neporazitelnost.

Heslem "vítězná sestava se nemění" se řídil domácí manažer Pochettino, a tak na trávník vyslal zcela totožnou jedenáctku, která před týdnem v nastaveném čase urvala tři body ze hřiště West Bromwiche. To Sunderland na úvod Premier League selhal a v klání proti Fulhamu nezískal ani bod, a tak lodivod Black Cats Di Canio sáhl ke dvěma změnám, Cabrala a Roberga nahradili Gardner s Diakitem.

Sunderland se hned v úvodu usadil na polovině soupeře a díky standardním situacím okamžitě dostal Saints pod tlak. První famózní Larssonův centr ještě dokázal odvrátit Lovren na roh, následný stejně parádní centr už ale uklidil hlavou do sítě Giaccherini. Domácí odpověděli prakticky okamžitě a po krásném pasu Lamberta a přesném zakončení Rodrígueze i dostali míč do sítě, podle názoru pomezního rozhodčího se ovšem jednalo o těsný ofsajd.

Soton celkově po inkasované brance výrazně převzal iniciativu a držel míč daleko více na svých kopačkách, do dobře postaveného obranného bloku hostujícího týmu se však hráči v červených dresech prosazovali jen těžko. A když už se tak v osmnácté minutě stalo a po centru Ward-Prowse se k hlavičce prodral Lambert, vytáhl Westwood u své pravé tyče vynikající zákrok.

Aktivní dvojice Ward-Prowse, Rodríguez zařídila i další příležitost Southamptonu, když se první jmenovaný po pravé straně elegantně prohnal až do šestnáctky, Rodríguezovi však v poslední možné chvíli skočil do střely Diakité a usměrnil jí nad břevno. Deset minut před přestávkou pak posílal pravý křídelník Southamptonu do šestnáctky další nebezpečný centr a domácí se po zákroku na Lovrena dožadovali odpískání penalty, jenže hvizdu se nedočkali a dobíhající Rodríguez už míč do brány usměrnit nedokázal. Do kabin se tak šlo za příznivého stavu pro Sunderland, který vedl zásluhou italského štírka Giaccheriniho 1:0.

Do druhé půle vstoupily oba celky se změnami, domácí poslali poprvé do hry novou posilu Osvalda, jenž na hřiště šel namísto defenzivního záložníka Schneiderlina s cílem otočit vývoj zápasu. Di Canio zase poslal do hry Korejce Ji Dong-Wona, a byl to právě on, kdo se dostal k prvnímu zakončení druhého dějství, střílel ovšem slabě. Také na druhé straně se okamžitě zajímavou akcí uvedl nový muž na hrací ploše, když Osvaldo šikovně narazil balón Lallanovi, ten ale Westwooda překonat nedokázal.

Ještě nadějnější byla Lallanova dělovka po sklepnutí od Lamberta, ta však pro změnu prosvištěla těsně vedle levé tyče. Pak přišla jedna čistá gólová možnost na každé straně, jak Rodríguez, tak Altidore si však vylámali zuby na soupeřově gólmanovi. V těch chvílích se hrál zajímavý fotbal, další nebezpečnou ránu měl na svědomí Lambert, Westwood ale konečky prstů dokázal vytěsnit míč na roh.

Kanonýr Sotonu byl terčem všech centrů domácích, a ten další Chambersův ho opět dokázal najít, Lambert však hlavičkoval jen do míst, kde se zrovna vyskytoval pozorný brankář Westwood. Tlak Southamptonu sice neuvadal, gólových příležitostí však přicházelo čím dál méně. Jednu mohl mít po dalším brilantním sklepnutí od Lamberta Osvaldo, jenže ho o ní připravil výborně bránící O’Shea.

Až v osmdesáté osmé minutě to přišlo. Standardní situaci nemohl Ward-Prowse rozehrát lépe, posadil míč přesně na hlavu nabíhajícího Fonteho a Westwood už tentokrát zůstal absolutně bez šance. Více už ale domácí i přes závěrečný tlak nestihli, a tak se rozešli se Sunderlandem smírně 1:1.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lambert, Lambert, Shaw

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Lambert, Altidore, Johnson

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
hradec

Southampton FC 3:2 Sunderland AFC Saints jsou lepší QPR.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.sportyhub.org/southampton-vs-sunderland-1-1-motd-highlights-premier-league-2482013-video_63c3fda4a.html

To je hrůza tyhle zápasy podprůměrných týmů...není pomalu vidět žádná náhra po zemi, jen to serou všechno vzduchem jak někde v přeboru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele